גולש בקר ותפוחי אדמה רך ונימוח
גולש בקר נימוח רך ועסיסי בדיוק כמו שאימא שלי מכינה, כל הסוד של הסיר היפהפה הזה הוא סבלנות אין כאן עבודה אולי כמה דקות התעסקות אבל אם רוצים לקבל בשר נימוח ומתפרק בכל ביס צריך סבלנות ולא מעט.
בחגים אני מכינה את המתכון הזה עושה המון רושם רוטב מעולה זה סיר חגיגי במיוחד שמפיל את האורחים קוצר מחמאות עם רוטב מעלף לנגב עם החלה וכולם מבקשים את המתכון, מה שיפה הוא אהוב גם על הילדים וגם המבוגרים.
מי שלא ראה את הילדים מנגבים את תחתית הסיר לא ראה שמחה מימיו, גולש משגע שנמס בפה מרוב שהבשר רך.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו בשר לגולש חתוך לקוביות בינוניות
(מספר 6 – 5 – 4 – אסאדו)
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 פלפלים חתוכים לרצועות קצרות
4 שיני שום חצויות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
800 ג' tomato max / עגבניות מרוסקות
חצי כוס יין אדום שאוהבים (המלצה ליין אדום חצי יבש)
תבלינים:
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. עדיפות לסיר רחב כמו סוטאז' לחמם עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף פלפלים ושום ולטגן עוד שתי דקות.
2. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לקמח את קוביות הבשר לנער שאריות ולטגן כ 10 דקות מכל הכיוונים.
3. להוסיף את נתחי הבשר לירקות ואת שאר המצרכים חוץ מהתפוחי אדמה להרתיח לכסות להנמיך את האש לבינונית לבשל כשעתיים להוסיף את תפוחי האדמה לנער קלות שישקעו ברוטב ולבשל עוד כשעתיים מכוסה.
אפשר לוותר על העגבניות המרוסקות ולשים כשלוש כוסות מים, פלפל חריף מאוד מוסיף לטעם, יין לא חובה.
גולשים מכינים וממליצים:
עדי : "מושלם ניקי. הכנתי שישי שעבר והיום אני מכינה שוב"
אליסה : יצא מעולה!! לא הפסקנו לאכול עד הטיפה האחרונה בסיר!
חיפשתי מלא זמן את הטעם הזה בדיוק!
מתכון מומלץ וטעים בעיקר לסופ"ש קריר וביתי …
תודה!
טליה : "מתכון מנצח!!! לא האמנתי שיצא לי כל כך מוצלח על הפעם הראשונה, בייחוד טיפוס כמוני שלא מסתדר עם בקר. היה טעים וקל להכנה. המון תודה!"
חני : "ניקי המתכון הזה מושלם!!
ממש מרגישה אמא אמיתית כזאת, שמעמידה כזה סיר וזה…
למרות שאני אמא כבר שנה וחצי 🙂 מתכון מדויק וטעים כ׳כ!"
רייזל : "הגולש הזה עשה לנו את השבת! חיסלנו חלה רק על הרוטב. היה טעים ומושלם!"
דבורי : "אני חייבת לעדכן!!!
הגולש היה טעים במיוחד, ורך רך רך!!!
גם הילדים התלקקו!!!
מומלץ בחום!"