יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני תפוחי אדמה תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

עוף בגריל מעולה!

9 יוני 2012
(Visited 73,948 times, 12 visits today)
עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!, אחת השאלות ששואלים אותי הרבה היא “איך זה שאין לך מתכון של עוף בגריל באתר ?”
זה כל כך פשוט להכנה שלא חשבתי לעלות את המתכון אבל  בסוף החלטתי שכן מהסיבה הפשוטה שזה אחד התבשילים שהכי רצים אצלי בבית, קלי קלות, אני לא עובדת קשה וזה טעים מאוד.
עם תוספת של תפוחי אדמה יש לי ארוחה שלמה.

מרכיבים:

עוף שלם
שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

מלח גס

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לבשל את תפוחי אדמה כ 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב את שמן שום ותבלינים לרוטב חלק ומבריק לתבל את העוף ולהשרות כשעה, בשארית הרוטב לתבל את תפוחי האדמה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה להניח את העוף במרכז כשהחזה כלפי מטה,. מסביב לפזר את תפוחי האדמה.

4. מי שרוצה לשדרג, להוסיף לרוטב כף סילאן, לא יוצא מתוק אבל נותן טעם מיוחד. בכל פינה לשים 2 כפות של מלח גס.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות, אין צורך לכסות או להפוך. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : עשיתי את העוף לשבת!! הבעל החטיף טעימה מהעוף והתפו”א והתלהב שזה יותר טעים מהקייטרינג .. 🙂 אחח ניקי הודות לך אני כל שבת עם מתכון אחר שהבעל כבר מתבלבל מה יותר טעים!

נעמה : “בזכותך כל היחס שלי לארוחות צהריים השתנה ממש. פעם כל ארוחה היתה פרוייקט, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אפילו לא מתכננת מראש. תמיד מוצאת משהו ותמיד יוצא טעים!! יבורכו ידייך! (-:”

חן : “תענוג!!!
הכנתי את זה ב 2 דקות הכנה. הסרתי את העור
הכנתי אותו כעוף שלם
שמתי אותו כשעה וקצת בתנור
הילדים ואני טרפנו את העוף תוך דקות!!!
הפך להיות המתכון המהיר החדש שלי!!”

עמית : “ניקי תודה רבה על המתכון, היה מקסים ביותר! על אף ניסיוני הדל ברזי המטבח העוף נטרף כליל ונחטף במנה שנייה ושלישית.
הייתי רוצה שתדעי: להערכתי, מעגלי ההשפעה של הפרויקט הזה שהעמדת כאן, רחבים בהרבה ממה שאולי נדמה לעין. הנגשה של יכולת הכנת מאכלים ערבים לחך עבור הדיוטות, סופה להביא לתועלות רבות:
אמא צעירה המבקשת להתמודד עם מרידתם הגסטרונומית של צאצאיה; רווק מזדקן וגלמוד המבקש שלא להתבייש בתוצר ידיו בארוחה משותפת; אשת קריירה המבקשת לעמוד בה בעת הן בדרישות העידן המודרני והן בדרישות העולם המסורתי, וכך להביא שלום בית של ממש בינה ובין בן-זוגה.
כל אלו חבים לך רבות משום שהיית לצידם ברגעיהם הקשים ביותר.”

מיכל : “יצא מדהים!!! התפוחי אדמה הכי טעימים ever!!! ממליצה בחום!”

קלרה : “לניקי הניפלאה.עשיתי את העוף השבוע.וכולנו אכלנו הכול.נשאר רק עצמות.טעים ביותר !!”

הרשם
עדכן
475 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ועוד אחת.. האם אפשר לשלב פה אורז בתחתית המגש?

היי ניקי קניתי שני עופות שלמים קטנים. נכנסים שניהם בתבנית אחת. כמה זמן לשים את שניהם?

הי ניקי…לשים מצב גריל כל ה50 דקות?

היי ניקי בתנור איזה תוכנית למטה ולמטה או טורבו?

הכנתי עכשיו , ריח נפלא לבינתיים … מחכה לטרוף, ותכף מעדכנת…

היי ניקי,
אני רוצה לעשות את העוף שיצא ממש נימוח. כלומר שהעצמות ממש יתנתקו ממנו. זו הדרך היחידה שבעלי יאכל.
יש הוראות אחרות שאני צריכה לעשות על מנת להגיע לתוצאות האלו? עוד רוטב אולי? או עוצמה נמוכה/גבוהה יותר? או שלהשאיר את המתכון כפי שהוא פשוט לשים יותר זמן בתנור?

תודה.

ניקי בוקר טוב יקרה
אפשר להכין עם שוקי עוף?
ואם לא,יש לך מתכון טוב לשוקיים?