עוף בגריל מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!, אחת השאלות ששואלים אותי הרבה היא “איך זה שאין לך מתכון של עוף בגריל באתר ?”
זה כל כך פשוט להכנה שלא חשבתי לעלות את המתכון אבל  בסוף החלטתי שכן מהסיבה הפשוטה שזה אחד התבשילים שהכי רצים אצלי בבית, קלי קלות, אני לא עובדת קשה וזה טעים מאוד.
עם תוספת של תפוחי אדמה יש לי ארוחה שלמה.

מרכיבים:

עוף שלם
שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

מלח גס

הכנות:

1. לבשל את תפוחי אדמה כ 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב את שמן שום ותבלינים לרוטב חלק ומבריק לתבל את העוף ולהשרות כשעה, בשארית הרוטב לתבל את תפוחי האדמה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה להניח את העוף במרכז כשהחזה כלפי מטה,. מסביב לפזר את תפוחי האדמה.

4. מי שרוצה לשדרג, להוסיף לרוטב כף סילאן, לא יוצא מתוק אבל נותן טעם מיוחד. בכל פינה לשים 2 כפות של מלח גס.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות, אין צורך לכסות או להפוך. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

264776 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : עשיתי את העוף לשבת!! הבעל החטיף טעימה מהעוף והתפו”א והתלהב שזה יותר טעים מהקייטרינג .. 🙂 אחח ניקי הודות לך אני כל שבת עם מתכון אחר שהבעל כבר מתבלבל מה יותר טעים!

נעמה : “בזכותך כל היחס שלי לארוחות צהריים השתנה ממש. פעם כל ארוחה היתה פרוייקט, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אפילו לא מתכננת מראש. תמיד מוצאת משהו ותמיד יוצא טעים!! יבורכו ידייך! (-:”

חן : “תענוג!!!
הכנתי את זה ב 2 דקות הכנה. הסרתי את העור
הכנתי אותו כעוף שלם
שמתי אותו כשעה וקצת בתנור
הילדים ואני טרפנו את העוף תוך דקות!!!
הפך להיות המתכון המהיר החדש שלי!!”

עמית : “ניקי תודה רבה על המתכון, היה מקסים ביותר! על אף ניסיוני הדל ברזי המטבח העוף נטרף כליל ונחטף במנה שנייה ושלישית.
הייתי רוצה שתדעי: להערכתי, מעגלי ההשפעה של הפרויקט הזה שהעמדת כאן, רחבים בהרבה ממה שאולי נדמה לעין. הנגשה של יכולת הכנת מאכלים ערבים לחך עבור הדיוטות, סופה להביא לתועלות רבות:
אמא צעירה המבקשת להתמודד עם מרידתם הגסטרונומית של צאצאיה; רווק מזדקן וגלמוד המבקש שלא להתבייש בתוצר ידיו בארוחה משותפת; אשת קריירה המבקשת לעמוד בה בעת הן בדרישות העידן המודרני והן בדרישות העולם המסורתי, וכך להביא שלום בית של ממש בינה ובין בן-זוגה.
כל אלו חבים לך רבות משום שהיית לצידם ברגעיהם הקשים ביותר.”

מיכל : “יצא מדהים!!! התפוחי אדמה הכי טעימים ever!!! ממליצה בחום!”

קלרה : “לניקי הניפלאה.עשיתי את העוף השבוע.וכולנו אכלנו הכול.נשאר רק עצמות.טעים ביותר !!”

455
תגובות

  הרשם  
עדכן
ריקי

הי ניקי. תודה רבה על המתכונים המצויינים.
תוכלי בבקשה לפרט כמה מלח לשים?(אני גרועה בכמויות). אפילו בערך יעזור מאוד.
לגבי הפפריקה: זה משנה אם זה פפריקה מרוקאית או הונגרית?
ולגבי המלח הגס: תוכלי להסביר איך בדיוק שמים אותו? הוא אמור להתפזר ולהמליח את האוכל? זה במקום המלח הרגיל או בנוסף?
ושאלה אחרונה(סליחה על ההצפה בשאלות): אפשר להשתמש בתפוחי אדמה רגילים ולחתוך לרבעים? כמה תפוחי אדמה לשים?
תודה רבה וחג שמח

רעות

הי ניקי, אני מחפשת מתכון שלך של חזה עוף- קוביות שעוטפים בקמח, מטגנים ואז מוסיפים תערובת תיבול עם גריל עוף. את יכולה לשלוח קישור בבקשה?

ענתי

היי ניקי -שבוע שעבר הכנתי את העוף הזה-יצא מדהים וטעים.אכלנו ביום שישי אחרי הצהריים.(שלחתי תמונה לפייסבוק)

יום שישי מתכננת שוב להכין אבל רוצה שנאכל בערב שישי לאחר קידוש. אני נוהגת לשים את האוכל בסביבות 6.30 בתנור על חום שבת.האם ישאר רוטב?האם העוף ישאר עסיסי?תודה

לינוי

היי ניקי אפשר להשתמש באותו המתכון לשוקיים של העוף?? והאם הולך טוב ליד קוסקוס עם ירקות?

חיה

היי, במקום כף סילאן אפשר כף דבש? אני מכינה את העוף בלבד ללא תפוא

אביבהמעודה

ניקי שבוע טוב , החלות יצאו מדהים טעימות והכל חוסל כמובן שהיו מתכונים נוספים שלך על שולחן השבת . אלפי תודות שבזכותך יש לי ארוחות לתפארת למשפחתי. מאחר ולא נשאר כלום מהשבת צריך לבשל היום שאלה לגבי העוף האם ניתן להשתמש באבקת שום או עדיף את הטרי? במידה וכן אותה הכמות? תודה שיהיה שבוע נפלא

מריה

היי ניקי מה שלומך? שאלונת יש לי עוף שלם אבל קטן במקרר על העטיפה כתוב פרגית צעירה, רוצה לעשות למחר עם המתכון הזה, האם בסדר מתאים? ולגבי הזמן בגלל שזה עוף קטן אולי צריך פחות זמן?

תודה לך