עוף בגריל מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!, אחת השאלות ששואלים אותי הרבה היא “איך זה שאין לך מתכון של עוף בגריל באתר ?”
זה כל כך פשוט להכנה שלא חשבתי לעלות את המתכון אבל  בסוף החלטתי שכן מהסיבה הפשוטה שזה אחד התבשילים שהכי רצים אצלי בבית, קלי קלות, אני לא עובדת קשה וזה טעים מאוד.
עם תוספת של תפוחי אדמה יש לי ארוחה שלמה.

מרכיבים:

עוף שלם
שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

מלח גס

הכנות:

1. לבשל את תפוחי אדמה כ 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב את שמן שום ותבלינים לרוטב חלק ומבריק לתבל את העוף ולהשרות כשעה, בשארית הרוטב לתבל את תפוחי האדמה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה להניח את העוף במרכז כשהחזה כלפי מטה,. מסביב לפזר את תפוחי האדמה.

4. מי שרוצה לשדרג, להוסיף לרוטב כף סילאן, לא יוצא מתוק אבל נותן טעם מיוחד. בכל פינה לשים 2 כפות של מלח גס.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות, אין צורך לכסות או להפוך. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

265320 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : עשיתי את העוף לשבת!! הבעל החטיף טעימה מהעוף והתפו”א והתלהב שזה יותר טעים מהקייטרינג .. 🙂 אחח ניקי הודות לך אני כל שבת עם מתכון אחר שהבעל כבר מתבלבל מה יותר טעים!

נעמה : “בזכותך כל היחס שלי לארוחות צהריים השתנה ממש. פעם כל ארוחה היתה פרוייקט, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אפילו לא מתכננת מראש. תמיד מוצאת משהו ותמיד יוצא טעים!! יבורכו ידייך! (-:”

חן : “תענוג!!!
הכנתי את זה ב 2 דקות הכנה. הסרתי את העור
הכנתי אותו כעוף שלם
שמתי אותו כשעה וקצת בתנור
הילדים ואני טרפנו את העוף תוך דקות!!!
הפך להיות המתכון המהיר החדש שלי!!”

עמית : “ניקי תודה רבה על המתכון, היה מקסים ביותר! על אף ניסיוני הדל ברזי המטבח העוף נטרף כליל ונחטף במנה שנייה ושלישית.
הייתי רוצה שתדעי: להערכתי, מעגלי ההשפעה של הפרויקט הזה שהעמדת כאן, רחבים בהרבה ממה שאולי נדמה לעין. הנגשה של יכולת הכנת מאכלים ערבים לחך עבור הדיוטות, סופה להביא לתועלות רבות:
אמא צעירה המבקשת להתמודד עם מרידתם הגסטרונומית של צאצאיה; רווק מזדקן וגלמוד המבקש שלא להתבייש בתוצר ידיו בארוחה משותפת; אשת קריירה המבקשת לעמוד בה בעת הן בדרישות העידן המודרני והן בדרישות העולם המסורתי, וכך להביא שלום בית של ממש בינה ובין בן-זוגה.
כל אלו חבים לך רבות משום שהיית לצידם ברגעיהם הקשים ביותר.”

מיכל : “יצא מדהים!!! התפוחי אדמה הכי טעימים ever!!! ממליצה בחום!”

קלרה : “לניקי הניפלאה.עשיתי את העוף השבוע.וכולנו אכלנו הכול.נשאר רק עצמות.טעים ביותר !!”

457
תגובות

  הרשם  
עדכן
רומיה

שלום. השנה כבר 2018 ואני לא יודעת איזה תנור יש למגיבות המרוצות כאן אבל אחרי 50 דקות ב-180 מעלות העוף עדיין לא צלוי כמו שצריך (יש לי תנור חדש וטוב). הייתי צריכה להעלות ל-275 על טורבו ולחכות 25 דקות נוספות כדי שהעוף יהיה שחום וצלוי באופן סביר. מוזר העניין של הזמנים.

ג'ני

היי ניקי. יש לי 2 עופיונים, לא עוף שלם. אותו זמן הכנה וכמות תיבול?

יעל

היי ניקי,
האתר החדש מקסים ומזמין:))
האם לשים את התנור על גריל או “אפייה” רגילה?

שרית

בוקר טוב כל הכבוד על המתכונים המוצלחים שלך רוצה להכין עוף שלם עם
במיה האם מתאים למתכון הנ״ל

ענתי

היי ניקי מה שלומך?
רשמת שאפשר לתבל ולהשאיר כל הלילה במקרר ולמחרת להכניס לתנור. שאלתי היא אפשרי גם עם התפוחי אדמה להשרות לכל הלילה?תודה ויום מקסים

דבי

שלום, סליחה על הבורות, אבל “החזה כלפי מטה” הכוונה לבשר של החזה כלפי מטה, או הצד של העצמות? תודה (שבוע שעבר עשיתי את חלקי העוף עם תפוח אדמה, ואני חושבת שזו הפעם הראשונה שלא נשארת שום שארית מעוף ומהתפו”א, יצא מצויין!)

שיראל

היי ניקי,
תודה על מתכונים נהדרים!
אפשר להשרות את העוף ללילה ולהכניס לתנור מחר?