עוף בגריל מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!

עוף בגריל מעולה!, אחת השאלות ששואלים אותי הרבה היא “איך זה שאין לך מתכון של עוף בגריל באתר ?”
זה כל כך פשוט להכנה שלא חשבתי לעלות את המתכון אבל  בסוף החלטתי שכן מהסיבה הפשוטה שזה אחד התבשילים שהכי רצים אצלי בבית, קלי קלות, אני לא עובדת קשה וזה טעים מאוד.
עם תוספת של תפוחי אדמה יש לי ארוחה שלמה.

מרכיבים:

עוף שלם
שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

מלח גס

הכנות:

1. לבשל את תפוחי אדמה כ 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לערבב את שמן שום ותבלינים לרוטב חלק ומבריק לתבל את העוף ולהשרות כשעה, בשארית הרוטב לתבל את תפוחי האדמה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה להניח את העוף במרכז כשהחזה כלפי מטה,. מסביב לפזר את תפוחי האדמה.

4. מי שרוצה לשדרג, להוסיף לרוטב כף סילאן, לא יוצא מתוק אבל נותן טעם מיוחד. בכל פינה לשים 2 כפות של מלח גס.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות, אין צורך לכסות או להפוך. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

265352 צפיות 58 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : עשיתי את העוף לשבת!! הבעל החטיף טעימה מהעוף והתפו”א והתלהב שזה יותר טעים מהקייטרינג .. 🙂 אחח ניקי הודות לך אני כל שבת עם מתכון אחר שהבעל כבר מתבלבל מה יותר טעים!

נעמה : “בזכותך כל היחס שלי לארוחות צהריים השתנה ממש. פעם כל ארוחה היתה פרוייקט, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אפילו לא מתכננת מראש. תמיד מוצאת משהו ותמיד יוצא טעים!! יבורכו ידייך! (-:”

חן : “תענוג!!!
הכנתי את זה ב 2 דקות הכנה. הסרתי את העור
הכנתי אותו כעוף שלם
שמתי אותו כשעה וקצת בתנור
הילדים ואני טרפנו את העוף תוך דקות!!!
הפך להיות המתכון המהיר החדש שלי!!”

עמית : “ניקי תודה רבה על המתכון, היה מקסים ביותר! על אף ניסיוני הדל ברזי המטבח העוף נטרף כליל ונחטף במנה שנייה ושלישית.
הייתי רוצה שתדעי: להערכתי, מעגלי ההשפעה של הפרויקט הזה שהעמדת כאן, רחבים בהרבה ממה שאולי נדמה לעין. הנגשה של יכולת הכנת מאכלים ערבים לחך עבור הדיוטות, סופה להביא לתועלות רבות:
אמא צעירה המבקשת להתמודד עם מרידתם הגסטרונומית של צאצאיה; רווק מזדקן וגלמוד המבקש שלא להתבייש בתוצר ידיו בארוחה משותפת; אשת קריירה המבקשת לעמוד בה בעת הן בדרישות העידן המודרני והן בדרישות העולם המסורתי, וכך להביא שלום בית של ממש בינה ובין בן-זוגה.
כל אלו חבים לך רבות משום שהיית לצידם ברגעיהם הקשים ביותר.”

מיכל : “יצא מדהים!!! התפוחי אדמה הכי טעימים ever!!! ממליצה בחום!”

קלרה : “לניקי הניפלאה.עשיתי את העוף השבוע.וכולנו אכלנו הכול.נשאר רק עצמות.טעים ביותר !!”

457
תגובות

  הרשם  
עדכן
מבשלת

ניקי, תודה!
פעם ראשונה שהעוף בתנור יוצא לי כל כך טעים,
ממש עוף בגריל אמיתי.
נראה לי שהסוד הוא בזה שסוףסוף השרתי את העוף עם התבלינים
ולא דילגתי על השלב הזה כהרגלי.
ממש מעדן 🙂

אמא שלהם

תודה! אכן הכנתי בלי השרייה ויצא משובח!
אני רק יכולה לדמיין עד לאן זה היה מגיע עם השרייה 🙂
ודרך אגב, התבנית שלי לא מספיק גדולה, אז את המלח שמתי בפינות מתחת לנייר האפייה, כיוון שחששתי שיתערבב עם האוכל וזה היה מצוין.
תודה על מתכון שנכנס מייד לרפרטואר אצלינו בבית.

אמא שלהם

הי,
האם אפשר לוותר על שלב ההשרייה? אם איין ברירה?
תודה

אנונימי

מעולה!!!! כל מילה מיותרת

עדידי

דרך אגב ניקי אני חייבת להחמיא לך-אני מבשלת כבר הרבה זמן וטובה מאוד בבישולים והכרתי את האתר שלך לא מזמן ואני ממש ממש חורשת עליו ומקבלת המון מחמאות מהמתכונים שלך(בייחוד מהקציצות טונה שזה רעיון חדש ונהדר לילדים-יש לי 2 בנות קטנות)..כל הכבוד על האתר ותמשיכי להעלות מתכנוים ורעיונות חדשים לאוכל.

יערית

מתכון מעולה !!!
יצא ממש ממש טעים ומתובל בול.

נטע

הי ניקי,

כרגיל, מעולה!!!

אין כמוך

תודה