


עוף עם בטטות בסיר
זה אחד המתכונים שהכי מככב אצלי בארוחות צהריים בעצם גם בסופי שבוע . הרוטב מופלא הבטטות רכות והבצל מוסיף את הטעם שלו טעים ברמות!
הבן שלי שם הכל על אורז או חיטה ומלקק ת’אצבעות.
מתכון פשוט אבל מלא אהבה אוכל של אמא 🙂
הכנות:
1. לערבב כף פפריקה, כף דבש ארבע כפות שמן זית ולתבל את חלקי העוף. לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את העוף כ 10 דקות מכוסה, מידי פעם להפוך ולהזהיב משני הצדדים להוציא לנייר סופג.
*אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהתחיל ישר משלב 2, בזמן האחרון ככה אני מכינה*
2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, להוסיף את הדבש מעל לסדר את חלקי העוף, להוסיף תבלינים רסק וכוס וחצי מים.
3. להרתיח להנמיך את האש לכסות לבשל כ 30 דקות, לחתוך את הבטטות לקוביות להוסיף לעוף לנער שישקעו ברוטב, לקצוץ את הפטרוזילה להוסיף לסיר יחד עם הצימוקים.
*4. לבשל מכוסה כ 45 דקות, מידי פעם להציץ אם חסר נוזלים להוסיף קצת מים.
מומלץ להגיש עם קוסקוס / אורז בסמטי / פירה
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, אפשר להחליף את הבטטות בגזרים או תפוחי אדמה, אפשר להכין בלי הצימוקים והפטרוזיליה. אפשר להכין יום קודם.
גולשים מכינים וממליצים:
מורן : “ווואו איזה טעים ומדויק !!!!
עשיתי אתמול לערב חג ויצא מעדן …. מחר עושה שוב לערב חג שני”
ריקי : “הרגע הורדתי מהאש.
יש בבית ריח מ-ט-ו-ר-ף!!!! תודה! תודה! תודה!
נתת לי את האהבה למטבח.”
מתכון אליפות! תודה!
היי ניקי,
אפשר להכין כתוספת בלי העוף? רק בטטה ותפוחי אדמה?
היי האם אפשר לוותר על הדבש?
היי ניקי.
זמן הבישול הכולל זה 45 דקות? או בנוסף ל 30 דקות עוד 45 דקות?
היי ניקי. רציתי לדעת אם העוף יוצא מתוק?