עוף עם בטטות בסיר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם בטטות בסיר

עוף עם בטטות בסיר

זה אחד המתכונים שהכי מככב אצלי בארוחות צהריים בעצם גם בסופי שבוע . הרוטב מופלא הבטטות רכות והבצל מוסיף את הטעם שלו טעים ברמות!
הבן שלי שם הכל על אורז או חיטה ומלקק ת’אצבעות.
מתכון פשוט אבל מלא אהבה אוכל של אמא 🙂

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
בצל
2 בטטות
1/3 כוס צימוקים
2 כפות דבש
1/4 חבילת פטרוזיליה
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית רסק עגבניות
כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לערבב כף פפריקה, כף דבש ארבע כפות שמן זית ולתבל את חלקי העוף. לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את העוף כ 10 דקות מכוסה, מידי פעם להפוך ולהזהיב משני הצדדים להוציא לנייר סופג.

*אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהתחיל ישר משלב 2, בזמן האחרון ככה אני מכינה*

2. לחתוך את הבצל לקוביות,  לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, להוסיף את הדבש מעל לסדר את חלקי העוף, להוסיף תבלינים רסק וכוס וחצי מים.

3. להרתיח להנמיך את האש לכסות לבשל כ 30 דקות, לחתוך את הבטטות לקוביות להוסיף לעוף לנער שישקעו ברוטב, לקצוץ את הפטרוזילה להוסיף לסיר יחד עם הצימוקים.

*4. לבשל מכוסה כ 45 דקות, מידי פעם להציץ אם חסר נוזלים להוסיף קצת מים.

מומלץ להגיש עם קוסקוס / אורז בסמטי / פירה

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, אפשר להחליף את הבטטות בגזרים או תפוחי אדמה, אפשר להכין בלי הצימוקים והפטרוזיליה. אפשר להכין יום קודם.

15122 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם בטטות בסירעוף עם בטטות בסיר

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “ווואו איזה טעים ומדויק !!!!
עשיתי אתמול לערב חג ויצא מעדן …. מחר עושה שוב לערב חג שני”

ריקי : “הרגע הורדתי מהאש.
יש בבית ריח מ-ט-ו-ר-ף!!!! תודה! תודה! תודה!
נתת לי את האהבה למטבח.”

154
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמר

ניקי! מה הייתי עושה בלעדייך? מה הייתי עושה בלעדייך! מה????

אילנה

הי ניקי, יצא מדהים!! בא לי לעשות עוד… הבעיה היחידה שהטיגון השפריץ לי על כל המטבח…
נראה לך שיצא טעים אם אטגן עם מכסה חלקי? או לחילופין האם יצא טעים ישירות בבישול, ללא הטיגון המקדים?
תודה על האתר המדהים משתמשת בו המון!

אורטל

ניקי, יש אפשרות במקום צימוקים להוסיף חמוציות? או שעדיף צימוקים ירוקים קטנים? שלא ייצא מתוק מידי

יונה

היי ניקי 🙂 העוף כרגע על האש ומריח בכל הבית נהדר! אני רוצה אותו לחג (לסעודה ביום שני בצהריים) את ממליצה לשמור במקרר או להקפיא ולהפשיר לפני? תודה!

רעות

האם אפשר לשלב גם תפו”א וגם בטטה? אם כן באיזה שלב להכניס את התפו”א? כמו הבטטה?
וגם-כמה זמן יכול לשבת במקרר לפני הגשה? אני רוצה להכין לחג ולסיים בישולים כמה שיותר מוקדם, אחמם זאת על הפלטה.

מוריה

ניקי היקרה!!! תודה רבה יצא מושלם!!!

1 9 10 11