עוף בדבש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף בדבש

עוף בדבש

השילוב בין הדבש לצימוקים הוא נהדר והבטטה נותנת את המתיקות שלה והכל מוגש על מצע של קוסקוס שסופג את הרוטב. כיף של מתכון.

מרכיבים:

4 ירכיים
4 שוקיים
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 בטטות חתוכות למקלות קצרים
2 חופני צימוקים
2 כפות דבש
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פפריקה מרוקאית
4 כפות שמ”ז
כפית גריל עוף
חצי כפית כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב כף פפריקה, כף דבש, שמ”ז ולתבל את חלקי העוף. במחבת חמה לטגן את העוף משני הכיוונים ולהוציא לנייר סופג.

2. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף את הדבש ושאר התבלינים וכוס מים, להרתיח, להוסיף את חלקי העוף ולכסות בעוד מים, להרתיח ולהנמיך את האש. לבשל כשעה ולהוסיף את הבטטות, פטרוזיליה וצימוקים. לנער את הסיר שהכל ישקע ברוטב.

3. לבשל שעה נוספת ולהנוח מהריח המדהים, לבדוק טעמים.

4. להכין קוסקוס לפי ההוראות שעל הקופסא, לסדר את הקוסקוס בצלחת הגשה גדולה ומעל להניח את העוף והירקות ומהרוטב בנדיבות.

תבשילי עוף נוספים

11736 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף בדבש

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “ווואו איזה טעים ומדויק !!!!
עשיתי אתמול לערב חג ויצא מעדן …. מחר עושה שוב לערב חג שני”

ריקי : “הרגע הורדתי מהאש.
יש בבית ריח מ-ט-ו-ר-ף!!!! תודה! תודה! תודה!
נתת לי את האהבה למטבח.”

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
אילנה

הי ניקי, יצא מדהים!! בא לי לעשות עוד… הבעיה היחידה שהטיגון השפריץ לי על כל המטבח…
נראה לך שיצא טעים אם אטגן עם מכסה חלקי? או לחילופין האם יצא טעים ישירות בבישול, ללא הטיגון המקדים?
תודה על האתר המדהים משתמשת בו המון!

אורטל

ניקי, יש אפשרות במקום צימוקים להוסיף חמוציות? או שעדיף צימוקים ירוקים קטנים? שלא ייצא מתוק מידי

יונה

היי ניקי 🙂 העוף כרגע על האש ומריח בכל הבית נהדר! אני רוצה אותו לחג (לסעודה ביום שני בצהריים) את ממליצה לשמור במקרר או להקפיא ולהפשיר לפני? תודה!

רעות

האם אפשר לשלב גם תפו”א וגם בטטה? אם כן באיזה שלב להכניס את התפו”א? כמו הבטטה?
וגם-כמה זמן יכול לשבת במקרר לפני הגשה? אני רוצה להכין לחג ולסיים בישולים כמה שיותר מוקדם, אחמם זאת על הפלטה.

מוריה

ניקי היקרה!!! תודה רבה יצא מושלם!!!

1 9 10 11