עוף עם בטטות בסיר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם בטטות בסיר

עוף עם בטטות בסיר

זה אחד המתכונים שהכי מככב אצלי בארוחות צהריים בעצם גם בסופי שבוע . הרוטב מופלא הבטטות רכות והבצל מוסיף את הטעם שלו טעים ברמות!
הבן שלי שם הכל על אורז או חיטה ומלקק ת’אצבעות.
מתכון פשוט אבל מלא אהבה אוכל של אמא 🙂

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
בצל
2 בטטות
1/3 כוס צימוקים
2 כפות דבש
1/4 חבילת פטרוזיליה
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית רסק עגבניות
כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לערבב כף פפריקה, כף דבש ארבע כפות שמן זית ולתבל את חלקי העוף. לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את העוף כ 10 דקות מכוסה, מידי פעם להפוך ולהזהיב משני הצדדים להוציא לנייר סופג.

*אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהתחיל ישר משלב 2, בזמן האחרון ככה אני מכינה*

2. לחתוך את הבצל לקוביות,  לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, להוסיף את הדבש מעל לסדר את חלקי העוף, להוסיף תבלינים רסק וכוס וחצי מים.

3. להרתיח להנמיך את האש לכסות לבשל כ 30 דקות, לחתוך את הבטטות לקוביות להוסיף לעוף לנער שישקעו ברוטב, לקצוץ את הפטרוזילה להוסיף לסיר יחד עם הצימוקים.

*4. לבשל מכוסה כ 45 דקות, מידי פעם להציץ אם חסר נוזלים להוסיף קצת מים.

מומלץ להגיש עם קוסקוס / אורז בסמטי / פירה

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, אפשר להחליף את הבטטות בגזרים או תפוחי אדמה, אפשר להכין בלי הצימוקים והפטרוזיליה. אפשר להכין יום קודם.

22745 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם בטטות בסירעוף עם בטטות בסיר

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “ווואו איזה טעים ומדויק !!!!
עשיתי אתמול לערב חג ויצא מעדן …. מחר עושה שוב לערב חג שני”

ריקי : “הרגע הורדתי מהאש.
יש בבית ריח מ-ט-ו-ר-ף!!!! תודה! תודה! תודה!
נתת לי את האהבה למטבח.”

158
תגובות

  הרשם  
עדכן
נחמה

הי ניקי. אם אני עוברת ישר לשלב 2 מבלי לטגן עדיין צריכה לטבל את חלקי העוף עם שמן זית וכו’?

1 10 11 12