אסאדו בפטריות ויין אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אסאדו בפטריות ויין אדום

אם אני אומר לכם שזה אחד מתבשילי הבשר הכי טעימים שאכלתי אי פעם תאמינו לי ? עכשיו בשוק יש את הירושלמי שהוא תוספת מדהימה לבשר, הכנתי אותו יחד עם האסאדו ואיזה טעם הוא נתן לתבשיל והבשר יוצא רך רך, הרוטב הולך נהדר עם חלה טובה.

מרכיבים:

קילו אסאדו חתוך לחתיכות גדולות
2 בצלים חתוכים לקוביות
חבילת פטריות שמפיניום חתוכה גס
7 – 8 תפוחי אדמה ירושלמי חתוכים לקוביות בינוניות
כוס יין אדום
כוס תירוש
כף רסק עגבניות
כף דבש
כפית גריל עוף
כף וחצי פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר חם לטגן את הבשר מכל הכיוונים עד הזהבה, להוסיף את הבצל ואת הפטריות ולטגן כמה דקות. להוסיף את היין, תירוש, דבש ותבלינים, להנמיך את האש לבינונית.

2. לבשל כשעה להוסיף את תפוחי אדמה לכסות ולבשל עוד שעתיים או עד שהבשר רך, מידי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים ולערבב מידי פעם.

61166 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אסאדו בפטריות ויין אדום

גולשים מכינים וממליצים:

בילי : היי ניקי, מדהים מדהים מדהים אין לי מילים על התבשיל הזה, הרוטב האלוהי הטעם של הירושלמי בתבשיל, כולם אמרו שזה אחד התבשילים הטעימים שאכלו, כייף אמיתי

חן : טוב תקשיבו אין דברים כאלה לא נשאר כלום בערב חג . מתכון מנצח מבחינתי – ניקי תודה רבה על התמיכה תוך כדי ההכנה האתר שלך הפך להיות דף הבית שלי 🙂 חג שמח ושוב תודה

ליבי : “ניקי יקרה, לארוחה הערב הזמנו בני משפחה ששניים מהם ידועים כסופר בעייתיים עם אוכל (אחד מהם מוכן לאכול בשר רק מהמנגל..). ותקשיבי- הסכימו לנסות, וטרפו!! והתלהבו!! וביקשו תוספת!! הגשתי לקינוח את כדורי התמרים שגם גרפו מחמאות. לסיכום- תמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך לארוחה מושלמת. תודה רבה!”

נטלי : “וואו הכנתי את זה לשבת, יצא מדהים! כולם ליקקו את האצבעות.
תבשיל הבשר הכי טעים שאכלתי”

אריאלה : “הכנתי לשבת ויצא מדהים! כולם שבחו את המנה. תודה על עונג שבת אמיתי.”

607
תגובות

  הרשם  
עדכן
לני

היי ניקי, שאלתי היא האם אני יכולה לבשל את התבשיל הזה שעה וחצי על הגז ואז להעביר לפלטה (של שבת) לעוד שעה וחצי שעתיים? האם הבשר יספיק להתבשל היטב?

שרית

היי ניקי
האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה לרגיל במקום תפוח אדמה ירושלמי?

בילי

היי ניקי, מדהים מדהים מדהים אין לי מילים על התבשיל הזה, הרוטב האלוהי הטעם של הירושלמי בתבשיל, כולם אמרו שזה אחד התבשילים הטעימים שאכלו, כייף אמיתי

מאוהבת באתר שלך!

האם כל הבישול מתבצע על אש נמוכה (כל השלוש שעות)

מאיה

שלום
סליחה על הבורות אבל איזה בשר זה אסאדו? תודה רבה מראש ושנה טובה

נירה גונטרסקי

נפלא! נפלא!
עם קצת שינויים – במקום תירוש שלא היה לי קצת יותר יין, אבקת מרק
בצל, תפוחי אדמה (לא ירושלמים) ופלפל אדום קצוץ ביחד עם הבצל בתוספת שום – שעה על הגז ואחר כך בתנור כשעה וחצי. בשר רך, תפוחי אדמה רכים וטעימים. התלקקו פה אתמול מהכל כולל הרוטב. עם חלה שנטבלה בו.
תחזקנה ידיך והיצירתיות. תודה

קרן

ניקי שלום,

הכנתי את זה כבר הרבה פעמים וזה פשוט מעולה, אבל אני אף פעם לא זוכרת והתגובות הישנות נמחקו 🙂 בכמה תפוחי אדמה אני יכולה להשתמש במקום ?

תודה ושבת שלום קרן

1 2 3 36