יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון תבשילי עוף ובשר בתנור

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

9 יוני 2012
(Visited 194,986 times, 18 visits today)

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

הקציצות האלה מעולות! לפני כמה שנים התחלתי לאפות קציצות בתנור בהתחלה הייתי סקפטית לא האמנתי שקציצות אפויות יכולות להתחרות בקציצות מטוגנות. מתברר שטעיתי בגדול כי הקציצות האפויות יוצאות נפלא, רכות עסיסיות טעימות ביותר, גודל ביס ומתחסלות במהירות.
אתם לא תאמינו שהקציצות האלה לא מטוגנות הן עד כדי כך מוצלחות.
ההכנה קלי קלות כל הקציצות נכנסות בבת אחת לתנור זה הכי חיים קלים שיש.
לקח לי להכין את המתכון פחות מ 10 דקות ואת כל השאר השארתי לתנור. קציצות רכות ועסיסיות מומלצות בחום.

מרכיבים:

500 ג’ צלעות בקר טחון
2 בצלים בגודל בינוני
בטטה בינונית
חצי כוס פירורי לחם / קמח
חצי כפית א. סודה לשתיה
ביצה
שליש חבילת פטרוזיליה
קורט קינמון (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה כמו לפירה לסנן ולמעוך למחית אחידה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד הזהבה קלה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית לשים כ 3 כפות שמן ולהבריש את הנייר.

*3. לערבב את כל המצרכים את הפטרוזיליה לקצוץ ולהוסיף לבשר, להכין קציצות קצת לשטח ולסדר בתבנית, לאפות כ 30 דקות להפוך לצד השני לעוד 15 דקות.

The Best Baked Meatballs

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר להחליף את הבטטה בתפוח אדמה

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!קציצות אפויות רכות ועסיסיות!קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

גולשים מכינים וממליצים:

אורלי : “יצא מושלם! תודה על האתר מס 1!”

קרן : ממש טעים אי אפשר להפסיק לאכול. והילדים אוכלים בטטה בלי לדעת … הצלחה

רעות : הכנתי היום לראשונה (אני בשלנית קטנה מאוד…) ויצא פשוט מעולה. מומלץ בחום, טעים טעים 🙂

אורלי : עוד מתכון שלך שהוספתי לאוסף, משובח! אין לי מילים…ביתי היקרה והרזה! שעושה טובה שהיא אוכלת…כ”כ נהנתה שביקשה עוד ועוד, הקפאתי את מה שנשאר ובעונג רב חיממתי קלות במקרו יומיים אח”כ והיא אכלה בתאבון גדול, תודה רבה ניקי, יישר כח, אני ממשיכה להמליץ על המתכונים שלך ולהנות כל פעם מחדש.

מיכל : “קציצות אליפות. תודה ניקי!”

חגית : “חייבת לשבח שוב את המתכון הזה, כבר 4 שנים שהוא המועדף עלי ועל הילדים, ככה בן ה -4 שלא אוכל כלום טורף סוף סוף והסיק מסקנה שבעצם הוא אוהב בטטה ;))) תודה רבה! אשריך ניקי”

שירה : “אני מכינה את המתכון כמעט כל שבת כל אורח שמגיע חושב שהשקעתי בטרוף, כל מי שבא מופתע מחדש לגלות שזה בכלל לא השקעה. אז תודה רבה על מתכון מעולה.”

צופיה : “הקציצות האלה פשוט ממכרותתתתת
אי אפשר להפסיק לאכול זה פשוט לקחת אחת ועוד אחת ורק עוד אחת..”

גלי : “וואו ניקי הקציצות האלה מעולות!!! הכנתי עכשיו, הן עסיסיות וטעימות ובהחלט אין צורך לטגן”

פייג’י : ” סיימתי לבשל עכשיו כמובן כל המתכונים שלך: אורז, במיה ברוטב עגבניות ונענע ואת הקציצות האלו… שעד שלא טועמים אי אפשר להבין כמה זה טעים. עוד לא אכלתי קציצות כ”כ טעימות, הגדלת לעשות! אין לי מילים”

יעל : “ניקי, ניקי, ניקי…..
מאיפה את שולפת כאלו פנינים?
הכנתי עם קנמון – יצא סופני!!
רק בקשה אלייך – בפעם הבאה שאת באה עם כזה מתכון פיגוזי, תרשמי “הערת אזהרה” להכין מראש כמות כפולה כדי שנעמוד בקצב החיסול של ה”טרמיטים” בבית…. :)”

הרשם
עדכן
1.2K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
יש לך רעיון איך לשמור על המתיקות של הקציצות אם מחליפים את הבטטה בתפו״א? ילך עם סילאן/קטשופ?

היי ניקי, בוקר טוב. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? והאם מתאים להוסיף גם פפריקה? תודה

אפשר עם תפוחי אדמה במקום בטטה ועם בשר לקציצות במקום צלעות

האם קשור לשים סלרי במקום פטרוזיליה?

האם אפשר להכין את הקציצות מכוסות בתנור?

תודה על מתכונים מעולים!
האם אפשר לאפות את הקציצות מכוסות בתנור?

קציצות מושלמות! טעימות ביותר

אני ממליצה להכין עם מכשיר פלאפל – מקצר את זמן הכנת הקציצות וגם יוצאות אחידות
תודה ניקי על המתכון הנהדר