קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

הקציצות האלה מעולות! לפני כמה שנים התחלתי לאפות קציצות בתנור בהתחלה הייתי סקפטית לא האמנתי שקציצות אפויות יכולות להתחרות בקציצות מטוגנות. מתברר שטעיתי בגדול כי הקציצות האפויות יוצאות נפלא, רכות עסיסיות טעימות ביותר, גודל ביס ומתחסלות במהירות.
אתם לא תאמינו שהקציצות האלה לא מטוגנות הן עד כדי כך מוצלחות.
ההכנה קלי קלות כל הקציצות נכנסות בבת אחת לתנור זה הכי חיים קלים שיש.
לקח לי להכין את המתכון פחות מ 10 דקות ואת כל השאר השארתי לתנור. קציצות רכות ועסיסיות מומלצות בחום.

מרכיבים:

500 ג’ צלעות בקר טחון
2 בצלים בגודל בינוני
בטטה בינונית
חצי כוס פירורי לחם / קמח
חצי כפית א. סודה לשתיה
ביצה
שליש חבילת פטרוזיליה
קורט קינמון (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה כמו לפירה לסנן ולמעוך למחית אחידה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד הזהבה קלה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית לשים כ 3 כפות שמן ולהבריש את הנייר.

*3. לערבב את כל המצרכים את הפטרוזיליה לקצוץ ולהוסיף לבשר, להכין קציצות קצת לשטח ולסדר בתבנית, לאפות כ 30 דקות להפוך לצד השני לעוד 15 דקות.

The Best Baked Meatballs

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר להחליף את הבטטה בתפוח אדמה

495425 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!קציצות אפויות רכות ועסיסיות!קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

קציצות אפויות רכות ועסיסיות!קציצות אפויות רכות ועסיסיות!

גולשים מכינים וממליצים:

אורלי : “יצא מושלם! תודה על האתר מס 1!”

קרן : ממש טעים אי אפשר להפסיק לאכול. והילדים אוכלים בטטה בלי לדעת … הצלחה

רעות : הכנתי היום לראשונה (אני בשלנית קטנה מאוד…) ויצא פשוט מעולה. מומלץ בחום, טעים טעים 🙂

אורלי : עוד מתכון שלך שהוספתי לאוסף, משובח! אין לי מילים…ביתי היקרה והרזה! שעושה טובה שהיא אוכלת…כ”כ נהנתה שביקשה עוד ועוד, הקפאתי את מה שנשאר ובעונג רב חיממתי קלות במקרו יומיים אח”כ והיא אכלה בתאבון גדול, תודה רבה ניקי, יישר כח, אני ממשיכה להמליץ על המתכונים שלך ולהנות כל פעם מחדש.

מיכל : “קציצות אליפות. תודה ניקי!”

חגית : “חייבת לשבח שוב את המתכון הזה, כבר 4 שנים שהוא המועדף עלי ועל הילדים, ככה בן ה -4 שלא אוכל כלום טורף סוף סוף והסיק מסקנה שבעצם הוא אוהב בטטה ;))) תודה רבה! אשריך ניקי”

שירה : “אני מכינה את המתכון כמעט כל שבת כל אורח שמגיע חושב שהשקעתי בטרוף, כל מי שבא מופתע מחדש לגלות שזה בכלל לא השקעה. אז תודה רבה על מתכון מעולה.”

צופיה : “הקציצות האלה פשוט ממכרותתתתת
אי אפשר להפסיק לאכול זה פשוט לקחת אחת ועוד אחת ורק עוד אחת..”

גלי : “וואו ניקי הקציצות האלה מעולות!!! הכנתי עכשיו, הן עסיסיות וטעימות ובהחלט אין צורך לטגן”

פייג’י : ” סיימתי לבשל עכשיו כמובן כל המתכונים שלך: אורז, במיה ברוטב עגבניות ונענע ואת הקציצות האלו… שעד שלא טועמים אי אפשר להבין כמה זה טעים. עוד לא אכלתי קציצות כ”כ טעימות, הגדלת לעשות! אין לי מילים”

יעל : “ניקי, ניקי, ניקי…..
מאיפה את שולפת כאלו פנינים?
הכנתי עם קנמון – יצא סופני!!
רק בקשה אלייך – בפעם הבאה שאת באה עם כזה מתכון פיגוזי, תרשמי “הערת אזהרה” להכין מראש כמות כפולה כדי שנעמוד בקצב החיסול של ה”טרמיטים” בבית…. :)”

1213
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיקה

עשיתי עם תפ”א מגורד ולא בטטה, הקציצות היו מצויינות ובריאות! קלות מאד להכנה!

מורן

היי ניקי היקרה
הייתי רוצה מכמה סיבות להכין דווקא מ300 בשר טחון ולא 500 והייתי רוצה את המתכון הזה
מה אפשר לעשות עם הכמויות ? אותו דבר או להוריד משהוא ?

אורית

הכנתי ללא בטטה כבר פעמיים ויצא מעולה!
תודה:)

מירה

מתכון מעולה ,הקציצות עסיסיות ,חוסך את הטיגון והשמן המיותר,אני חוזרת אליו כל פעם כשבא לי קציצות טעימות

רחל

לא ככ אהבנו. בדכ המתכונים מעולים הפעם פחות.

בת אל

היי ניקי יש לי שאלה האם אפשר להכין את קציצות ללא בטטה ?

ספיר

היי ניקי אני בידיוק באמצע להכין את הקציצות אחרי שהכנתי את חצי מהתערובת ואני לא שמתי לב שאין לי אבקת סודה לשתייה מה אני יכולה להשים במיקום זה נחוץ? יש לי סודה רגילה לשתייה בכוס השאלה אם זה אפשרי חהכניס או פשוט לוותר על זה ? זה קריטי? תודה רבה !