קציצות בשר אפויות קריספיות
קציצות בשר אפויות קריספיות, קשה להאמין שהן אפויות, יוצאות כל כך טעימות ועסיסיות,
נחטפות ישר מהתבנית. התגובה הרגילה שאני מקבלת: "את בטוחה שזה אפוי ? לא יכול להיות זה לא מרגיש אפי הטעם בדיוק כמו מטוגן", נכון שכיף לקבל כאלה תגובות ? חסל סדר הטיגונים מעכשיו רק אפיה!
מי שרוצה יכול לטגן, אבל בשביל מה ? לא חבל על הטירחה וכל הבלאגן ? יאללה לעבודה…
מרכיבים:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 גזרים מגוררים
ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות קטשופ
חצי כפית א. סודה לשתיה
כורכום
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
קערה עם פירורי לחם
הכנות:
1. לחמם תנור בחום בינוני. לערבב את כל המצרכים. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן.
2. ליצור קציצות ולשטח. לצפות כל קציצה בפירורי לחם. לסדר בתבנית ולהכניס לתנור, בסביבות 25 דקות צד ראשון או עד שמזהיב לא להפוך לפני, להפוך ולאפות עוד 15 – 20 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
ארינה : "ניקי תודה רבה על המתכון הנפלא!!! את לא מפסיקה להפתיעה אותי! פשוט התמכרתי לאוכל שלך :-)"
נועה : מעולה! מעולה! מעולה! ועוד קצת מעולה! תודה 🙂
יעל : הכנתי את הקציצות המדהימות האלה בתוספת אגוז מוסקט ואבקת שום
ויצא טעים מאוד!!! אני ובני בן השנתיים אכלנו כמעט חצי תבנית!
נראה לי שזה יהפוך להיות מתכון קבוע במטבח…
תודה 🙂
שירן : "קציצות נהדרות!
בדרך כלל אני לא מתה על קציצות בשר ואם אני עושה זה צריך להיות מיוחד, ואני ממש מתה עליהן!
לקחתי אותן לארוחת צהריים במעון שבו אני עובדת והילדים רצו גם לטעום והם פשוט טרפו! ילדים שבדרך כלל לא מתים על בשר..
בקיצור, תענוג של מתכון."
ענבל : פ צ צ ה !!!!