קציצות בשר עם חצילים
קציצות בשר עם חצילים, אנחנו עושים הרבה על האש. בעלי מאוד אוהב חצילים ובדרך כלל שם על המנגל כמה חצילים שעושים את דרכם לסלט חצילים קלוי יאמי. יום אחד הוא שאל אותי "למה שלא תכיני קציצות עם חצילים" וואלה רעיון מעולה.
מרכיבים:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ מטוגן
חציל קלוי
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
כף פפריקה
חצי כפית א. סודה לשתייה
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנות:
1. להוציא החוצה את בשר החציל ולהניח במסננת שכל הנוזלים יצאו מהחציל , כמה שיותר זמן.
2. לקצוץ את בשר החציל ולערבב עם כל המצרכים,
3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, ליצור כדורים ולשטח. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 15 דקות כל צד או עד שמזהיב – משחים.
טיפ של בעלי: שקולים את החציל מומלץ לעשות חתכים קטנים ולדחוף שיני שום פנימה.
הצעת הגשה: להגיש עם טחינה ורצועות בצל מטוגן, נחטף כלא היה.
כשהבעל אומר לך שאלו הקציצות הכי טעימות שהכנת אי פעם מה אפשר לומר עוד ?