יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון תבשילי עוף ובשר בתנור

קציצות בשר עם חצילים

9 יוני 2012
(Visited 9,384 times, 9 visits today)

קציצות בשר עם חצילים

קציצות בשר עם חצילים, אנחנו עושים הרבה על האש. בעלי מאוד אוהב חצילים ובדרך כלל שם על המנגל כמה חצילים שעושים את דרכם לסלט חצילים קלוי יאמי. יום אחד הוא שאל אותי “למה שלא תכיני קציצות עם חצילים” וואלה רעיון מעולה.

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ מטוגן
חציל קלוי
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
כף פפריקה
חצי כפית א. סודה לשתייה
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להוציא החוצה את בשר החציל ולהניח במסננת שכל הנוזלים יצאו מהחציל , כמה שיותר זמן.

2. לקצוץ את בשר החציל ולערבב עם כל המצרכים,

3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, ליצור כדורים ולשטח. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 15 דקות כל צד או עד שמזהיב – משחים.

טיפ של בעלי: שקולים את החציל מומלץ לעשות חתכים קטנים ולדחוף שיני שום פנימה.

הצעת הגשה: להגיש עם טחינה ורצועות בצל מטוגן, נחטף כלא היה.

כשהבעל אומר לך שאלו הקציצות הכי טעימות שהכנת אי פעם מה אפשר לומר עוד ?

הרשם
עדכן
48 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

עשיתי היום יצא מעולה בעצם זה יוצא קבב אורירי לא יבש וטעים מאוד! הוספתי לחציל את שיני השום. מומלץ ביותר

מתכון מעולה.
יצא רך מאוד!!!
כמובן שהוספתי למועדפים 😉

לאחר הטיגון של הבצל ריסקתי אותו יחד עם צרור פטרוזיליה (לא אוהבים אצלנות חתיכות בקציצה)

היי ניקי,
הכנתי את הקציצות האלו כמה פעמים והם מדהימות! אני רוצה להכין אותם היום ואין לי חציל… אפשר להחליף במשהו אחר?

חייבת לפרגן למתכון המדהים הזה!
אז הכנתי אותו בשבוע שעבר, הילדים טרפו, גם בעלי והאורחים ואפילו אני, שלא חובבת בשר אהבתי מאוד!
השבת כמובן יככב בשנית
תודה 🙂

ניקי , ה-גורו שלי במטבח שבת שלום,

ניתן להקפיא את הקציצות?
תודה

ניקי בחיי שגל מתכון שהכנתי שלך נאכל עד הסוף היו פעמים שהגעתי לשולחן ולי לא נשאר אפילו, לגבי המתכון הזה אני צריכה לקלות קודם את החצילים ואחר כך לתת להם להוציא את הנוזלים נכון?

עדכון חם מהמטבח.. הכנתי כמות כפולה עם הודו טחון. חצי אפיתי כמו במתכון, וחצי בישלתי ברוטב מהמתכון של קציצות ברוטב חצילים. קשה לי להחליט מה יצא יותר טעים! לא להאמין כמה שהקציצות רכות. והרוטב עם החצילים.. אין מילים. הזנקת את יכולות הבישול שלי בכמה רמות!