קציצות בשר ברוטב חצילים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר ברוטב חצילים

היה לי בשר טחון, לא היה לי מושג מה אני הולכת לעשות איתו, ידעתי שאני צריכה להכין ארוחת צהריים. ראיתי שיש לי גם חצילים, אז יאללה נשלב בין השניים.

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ מטוגן
בטטה רכה מעוכה (177 ג`)
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
חצי כפית סודה לשתיה
כפית גדושה פפריקה מרוקאית / רגילה
מעט גריל עוף
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

רוטב חצילים:
2 בצלים מטוגנים
5 שיני שום שמנמנות פרוסות
חציל גדול חתוך לקוביות
2 קופסאות רסק קטנות
2 כוסות מים
כף גדושה סילאן
כף פפריקה מרוקאית / רגילה
כמון
סוכר לפי הטעם
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים, לצנן חצי שעה במקרר.

2. לטגן בצלים, שום, להוסיף חציל, לטגן עד שמתרכך, להוסיף רסק, מים, סילאן, תבלינים, להרתיח ולהנמיך את האש, לבדוק טעמים.

3. להוסיף בעדינות את הקציצות, לטלטל בעדינות את הסיר שהקציצות ישקעו ברוטב, בסביבות 25 דקות על האש.

19766 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

לינוי : היי ניקי! חייבת לשתף- טעים טעים טעים! כל מי שעדיין לא הכין ולא טעם.. מפסיד! מעדן אמיתי… הכנתי לשבת וטרפנו.. הרוטב אין מילים! חייבים להכין בשביל לטעום! תודה רבה על מתכונים מעולים

יעלי : היי ניקי מה שלומך? הכנתי את הקציצות לכבוד שבת יצא מעדן אמיתי! אני מאוד אוהבת להכנס לאתר למצוא מתכונים נפלאים וחדשים
לשבת ובכלל. תבורכי על שדרוג המטבחים של כולנו… שבת שלום 🙂

דסי : “הכנתי לסעודה מפסקת! יצא פשוט מעדן!! נגמר עד הטיפה האחרונה!!!
תודה רבה!!!”

עדי : “תודה ניקי היקרה! המתכון הזה מככב אצלנו.הקטנה בת שנה ושלושה חודשים ממש אוהבת
וכמובן כל המשפחה. עם אורז יצאה אחלה ארוחה”

232
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוס

היי ניקי.. לפני שאני שואלת שאלה קטנה אני חייבת להגיד לך שוב שאת מ-ל-כ-ה !!!! מתכונים פשוטים , כייפים וטעימים ברמות !!
תודה תודה תודה..

ולשאלה – על אילו קופסאות רסק מדובר – הקטנות או הגדולות ?

תודה רבה 🙂

שם

היי ניקי,
מה שלומך?
הכנתי עכשיו את הקציצות יצא ממש טעים!!
אבל הן טיפה התפרקו לי, מה הסיבה?
תודה.. ואני הולכת להכין את מרק האפונה ועוגת שוקולד 🙂

שם

תודה ענקית על המתכון המדהים!!!!
הסיר נטרף!!!!!!!!!!!!!!!!!
עכשיו מתבשל לו סיר נוסף…

ענת

ניקי, יצא מעולללה!
טיגנתי את הקציצות טיגון קצר קודם (ככה אני רגילה- בשביל הצבע )
הקציצות יצאו נימוחות וטעימות והרוטב-אליפות.
תודה על עוד מתכון שנכנס לרפרטואר הביתי.
ענת

רונ

היי ניקי, אני מאוד אוהבת חצילים והרוטב הזה פשוט טעים, כל הכבוד, לדעתי יכול להתאים גם לעוף למי שאין זמן להתעסק עם קציצות

שם

היי ניקי
לא צריך פטרוזיליה?

יונית

ואו!!!!!!!!! טעים בטירוף!!!

1 2 3 15