גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

יש מי שלא אוהב חצילים ?  אני אוהבת חצילים הם מככבים אצלי בארוחות ובמיוחד בארוחות שישי. הפעם השקעתי והכנתי חצילים ממולאים בשר,
זה קצת עבודה אבל שווה כל רגע תאמינו לי,
תדעו לכם שחצילים ובשר טחון זה שילוב נהדר ואת הכל אני מבשלת בתוך רוטב וזה יוצא ללקק ת’אצבעות!

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל
בטטה
כף סילאן
ביצה
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
בצל גדול
2 שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות (2 כפות)
2 כפות סילאן
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
2 – 3 כוסות מים
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות. לפרוס את החצילים לאורך פרוסות ארוכות בעזרת מנדולינה, לשמן תבנית לסדר את החצילים להזליף שמן לפזר מלח, לאפות כ 25 – 30 דקות.

2. לחתוך את הבטטה גס, לחמם סיר עם מים לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך לפירה. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב.

3. להוסיף לבשר את הבטטה, בצל, בשר ושאר המצרכים לערבב לעיסה אחידה ולהכין קבבונים

4. לשים קבבון בחלק הצר של כל חציל ולגלגל, אחרי שכל החצילים מוכנים לשים במקרר 20 דקות.

5. הכנת הרוטב:
לקצוץ את הבצל, לחמם סוטאז’ (סיר רחב עם דפנות נמוכות) עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עם הבצל כדקה. להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כמה דקות.

6. להכניס את החצילים לרוטב כשהסגירה כלפי מטה המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה, לבשל על אש בינונית נמוכה כ 25 דקות, מידי פעם להרטיב את החצילים.

*7. לחמם תנור ל 180 מעלות לכסות את החצילים ולאפות 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
בשביל להקל תכינו את פרוסות החצילים יום מראש. פטרוזיליה לא חובה.

51395 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גלילות חצילים ממולאות בשר טחוןגלילות חצילים ממולאות בשר טחוןגלילות חצילים ממולאות בשר טחוןגלילות חצילים ממולאות בשר טחון

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : “הכנתי את הגלילות חצילים ויצא פשוט מעדן!!! מתכון מושלם וכ”כ מרשים בהגשה.
בתחילת שבוע הכנתי את הסינרול קינמון ואני מתענגת על זה כל בוקר עם הקפה. פשוט אין דברים כאלה.

אני : אלופה אחת!! פשוט מעדן!! מתכוני פסח היו נפלאים!! אין כמוך כרגיל…

bar: ניקי תודה על המתכון הטעים כמו כל המתכונים שלך
הכנתי אתמול בשביל שבת ובעלי כבר חיסל חצי סיר

יהודית : הכנתי ביום שישי, יצא מדהים!!! השילוב של בשר טחון ובטטה מוצלח, יצא רך וטעים, נמס בפה, אחד המאכלים הטעימים שהכנתי עד כה.

טלי :  בוקר טוב. אני חייבת לכתוב אחרי כל המחמאות שקיבתי בשישי האחרון… ביום שישי הכנתי את הגלילות חצילים וזה יצא טעים – אוו כל כך טעים!!! הכל היה כל כך מתאים בטעמים- הבשר עם הבטטה והסילאן יחד עם רוטב העגבניות והחצילים הרכים- פשוט תענוג.  ליד הכנתי אורז לבן- אחד אחד וסלט ירוק בקיצור לא צריך יותר מזה”

פזית : “ואוו פשוט ואוו… יצא לי מדהים. הכנתי לערב שבת. החצילים קצצ התקרמלו על הפלטה והטעם היה מפחיייד. תודה לך ניקי את מדהימה!!!”

 

312
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירן

היי ניקי. לפני חודשיים הכנתי את המתכון הזה ונישאר לי מהמילוי והקפאתי את זה. עכשיו אני רוצה להכין לשבועות רציתי לדעת אם אני יכולה למלא את החצילים מהמילוי שהיה במקפיא?

אליסה

יצא ממש מצוין, אחלה מתכון! אולי פחות סילאן, מכיוון שהבטטה גם ככה מתוקה… עניין של טעם 🙂

ספיר

היי ניקי, בישלתי כמו שאמרת ושמתי ברוטב בתור סיר רחב לקציצות. נשאר לי עיסה אז עשיתי קציצות רגילות ברוטב באותו סיר. מפה לשם הקציצות התפרקו לי ואין ךי מושג למה.. רשמת באחת התגובות כאן שזה בסדר להכין גם קציצות.. ולווא דווא מטוגנות.
בכל מקרה על הפרצוף 🙁

שירה

היי, אפשר גם עם עוף טחון? תודה רבה

רוית

היי ניקי מה אפשר לעשות עם תערובת בשר שנשארה? לטגן כמו קציצות רגילות?

הילה

לפסח, אפשר 2 כפות קמח מצות במקום 2 כפות פירורי לחם?

1 17 18 19