יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי עוף קלים

תבשיל קורקבנים ברוטב הורס

16 פברואר 2025
(Visited 3,579 times, 1 visits today)
תבשיל קורקבנים ברוטב

תבשיל קורקבנים ברוטב הורס

איך אפשר להכין אוכל זול בלי לקרוע את הכיס ? יצאתם לקניות איך מחירי הבשר ? עולים כל הזמן נמאס מהמחירים האלה ומכיוון שלא נראה שמשהו עומד להשתנות צריך לבשל אוכל אבל בחוכמה, איך עושים את זה ?
אני מבשלת צהריים כל יום חשוב לי שהילדים שלי יאכלו אוכל טרי ובשר זה חלק חשוב בתפריט אני שמה בצד לרגע את החזה, עוף והבשר הטחון תחשבו קורקבנים מה הבהלתי אתכם ?
הבישול לוקח קצת זמן אבל זה חלק זול שאפשר לשלב בתפריט באופן קבוע ולהוזיל את ההוצאה הכספית.
נמאס לכם להוציא הרבה כסף על אוכל ? לכו על הקורקבנים זה חלק שמתאים לבישול עם ירקות, תפוחי אדמה, קורקבנים אוהבים רוטב טוב ולהגיש על אורז לבן שיספוג את כל הטעמים זה מדהים.
הכנתי צלי קורקבנים עם רוטב הורס תקשיבו התוצאה הסופית מעולה, ירדנו על הסיר וניגבנו את התחתית לא השארנו כלום.

4 מנות

מרכיבים:

קילו קורקבנים
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
3 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות קטנות
4 פלפל שושקה חתוכים לעיגולים
4 שיני שום
פלפל חריף חתוך
כפית סוכר
2 כוסות מים
כף מלאה רסק עגבניות

כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כף מלאה א. מרק
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח או כפית א. מרק לבשל את הקורקבנים על אש בינונית מכוסה כשעה וחצי ולסנן כדאי לשטוף טוב, לעבור ולבדוק אם יש חלקים קשים ואם יש אז לחתוך, לחתוך כל קורקבן ל 3 חתיכות.

2. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת גדולה עם 3 – 4 כפות שמן להוסיף את הבצלים והפלפלים לטגן כשתי דקות להוסיף 3 שיני שום לטגן זמן קצר להוסיף את הקורקבנים לטגן כשתי דקות להוסיף עגבניות, פלפל חריף, רסק עגבניות, סוכר ומים.

3. להרתיח ולבשל על אש בינונית כשעה מכוסה מידי פעם לערבב בסיום לבדוק טעמים להגיש עם אורז לבן אין דברים כאלה.

בא לי לשחק:
תוסיפו פטריות שמפיניון פרוסות אחרי טיגון הבצל, מה עם תפוחי אדמה ? להוסיף קוביות תפוחי אדמה אחרי שהרוטב מוכן, פחות מתחבר לי פלפלים תוסיפו בצל אחד גדול, אני בלחץ מתי אפשר להכין מראש ? יומיים מראש ולשמור במקרר.
תרשו לי עדיף להכין אפילו יום מראש הטעמים יתחזקו ויהיו יותר טובים, אפשר להכין את השלב הראשוני יום מראש ? ברור.
ממליצה להגיש ליד תוספת שסופגת את הרוטב והטעמים, פירה, אורז לבן.
אני משאירה את שיני השום שלמות ככה התבשיל מקבל את טעם השום בלי שיהיו חתיכות שום ברוטב אני חוסכת פרצופים מהילדים ולוקחת את השום לעצמי.

תבשיל קורקבנים ברוטב הורסתבשיל קורקבנים ברוטבתבשיל קורקבנים ברוטב

הרשם
עדכן
4 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן