יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

כרוב ממולא של אמא

9 יוני 2012
(Visited 48,440 times, 2 visits today)

כרוב ממולא של אמא

האוכל הכי בייתי שיש, כרוב ממולא מתבשל בתוך רוטב סמיך וטעים חובה להגיש חלה טרייה ליד. תכינו ליד תוספת שתקבל באהבה את הרוטב הטעים (אני רק "טועמת" באמת) ויש ארוחה מעולה לסוף השבוע.

מרכיבים:

כרוב למילוי
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז לא מבושל
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
ביצה
כף רסק עגבניות
כף סוכר שטוחה
חצי כפית תבלין לקציצות
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
4 עגבניות חלוטות ומקולפות
בצל בינוני קצוץ
שארית הרסק
סוכר לפי הטעם
2 כפות סילאן
כ 3 כוסות מים
כף פפריקה
כפית גריל עוף
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להכניס את הכרוב להקפאה של 24 שעות. להוציא החוצה להפשרה של חצי יום, להפריד את העלים ולהניח במסננת שכל המים יצאו.

2. לערבב את מצרכי הקציצות ולמלא את עלי הכרוב. יוצרים קבבון מניחים בקדמת העלה, סוגרים בצדדים ומתחילים לגלגל, את השאריות חותכים ומניחים בצד.

3. לקרר כשעה את הכרוב הממולא. בינתיים מכינים את הרוטב. לטגן את הבצל, לקצוץ את עלי הכרוב שנותרו ולהוסיף,  לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף,מים, רסק, סילאן, תבלינים, להרתיח, להוסיף את עלי הכרוב הממולאים כשהם צמודים אחד לשני והסגירה כלפי מטה.

4. להנמיך את האש לביעבוע עדין, במידה וחסר נוזלים להוסיף, לכסות ולבשל כשעה.

טיפ: אם אתם ביחסים טובים עם הירקן תדאגו שישמור לכם בצד כרוב למילוי.

גולשים מכינים וממליצים:

אורן : היי ניקי,
הכנתי את הכרוב הממולא לשבת, יצא כ"כ טעים, פשוט ללקק את האצבעות!
תודה רבה!

לנה : חזרתי לעדכן שיצא פשוט טעים! תודה לך (כרגיל ) 🙂

הרשם
עדכן
315 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן