קציצות עם זיתים ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עם זיתים ברוטב עגבניות

קציצות עם זיתים ברוטב עגבניות

מתכונים מהסוג הזה תמיד מזכירים לי את האוכל של אמא שלי, קציצות של בית עם רוטב נהדר הזיתים משתלבים נהדר, הריחות הטובים שהתבשיל הזה על הגז, מידי פעם טועמים. אני אוהבת להכין בורגול או אורז ואת הקציצות להגיש מעל. יוצא מופלא! יופי של טעמים בקיצור אוכל של בית שעושה טוב על הלב.

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
ביצה
3 כפות שמן
תפוח אדמה
חצי כפית גריל עוף
3 כפות פירורי לחם
חצי כפית א. סודה לשתייה
3 כפות פטרוזיליה
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

מצרכים לרוטב:
בצל גדול
2 עגבניות
קופסת זיתים מגולענים
2 כוסות מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה חריפה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לפני הכל בשביל לחסוך זמן להרתיח סיר עם מים להוסיף את הזיתים ולהרתיח 15 דקות, לרוקן את המים להוסיף מים חדשים לזיתים ולהרתיח מחדש 15 דקות סה”כ לעשות את זה שלוש פעמים, אם מישהו בלחץ מספיק פעמיים.

2. לקצוץ דק את הפטרוזיליה את התפוח אדמה לגרד במגרדת, לערבב את מצרכי הקציצות לעשות קבבונים קטנים או קציצות.

3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת גדולה עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב, לקצוץ את העגבניות ולטגן עם הבצל כדקה, להוסיף את שאר המצרכים כולל הזיתים ולבשל כ 10 דקות.

4. להכניס את הקציצות לרוטב, להוסיף קצת מים שהנוזלים יגיעו עד 3/4 גובה, לבשל כ 25 דקות מידי פעם לנער את הסיר, אם צריך אז להפוך את הקציצות.

5. להכין חלה טובה, הרוטב מדהים!

כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף לקציצות בצל מטוגן, אפשר להוסיף לרוטב 2 גזרים חתוכים למקלות קצרים, לטגן אותם לפני שמכניסים את הבצל. אפשר להכין את הקציצות ולשמור כמה שעות במקרר, אפשר לבשל את הזיתים מראש.

12753 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות עם זיתים ברוטב עגבניותקציצות עם זיתים ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

דבורה : “הכנתי היום את המתכון הזה… ממש ללקק את האצבעות…”

מיטל : וואו ואוו ווואווו!!!!! פשוט נדיר!
הרוטב יצא טעיםם!!
והקבבונים ללקק את האצבעות !!
יאמיייי

נופר : מתכון מדהים!!!! כל כך פשוט ומאוד מאוד טעים נהנתי מכל ביס וקטפתי ים תישבחות
כל הכבוד! ניקי אין עלייך

בילי : היי ניקי אין אין מילים כמה שטעים שילוב טעמים עשיר ועמוק לא מפסיקים לנשנש מהרוטב עשיתי אותו מהשמן של טיגון הקציצות ויצא מעולההה שוב תודה על ארוחת שישי מדהימה

דקלה : יצא טעים ברמות אין עלייך! כל יום אני עושה מתכון שלך. ממש טעם של קבב רוטב אדום ועשיר… תודה ממני ומבעלי

146
תגובות

  הרשם  
עדכן
נטע

היי. שאלה קצת טיפשית. אם הכפלתי את הכמות של הבשר ושל שאר המצרכים גם צריך להכפיל את המהכמות של המים? שמתי 4 כוסות מים על כמות כפולה מהכל וזה נראה לי הרבה. תודה מראש

1 9 10 11