מוסקה חצילים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות, בטח מסובך להכין מוסקה נכון ? כל השכבות האלה מי רוצה להתעסק עם זה בכלל ועוד צריך לטגן את החצילים ורק לחשוב על כמויות השמן כבר כל החשק הולך לי. טעות, זה לא מסובך בכלל.

מרכיבים:

2 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
2 בטטות
2 ביצים
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

שכבת הרוטב:
5 עגבניות
חצי כוס מים
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את פרוסות החצילים, להבריש אותן בשמן זית מתובל עם מל”פ. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות או עד שהם רכים.

2. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות, לסנן ולמעוך עם כף שמן זית ומל”פ

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולפורר תוך כדי טיגון, הבשר משנה את צבעו להוסיף תבלינים וסוכר לפי הטעם. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצים, לערבב במהירות.

4. לחתוך את עגבניות לקוביות לטגן אותן במחבת חמה עד שהן מתרככות להוסיף מים להעביר לבלנדר לטחון ולהחזיר למחבת לתבל ולהוסיף סוכר לפי הטעם.

5. לרפד את התבנית בפרוסות החצילים, מעל לשים את הפירה ומעל את הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים ולצקת מעל את רוטב העגבניות.

6. חום בינוני 180 מעלות כ30 דקות.

תבנית בגודל:  23×22

55910 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מוסקה חצילים ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שרה : “נזכרתי שלא כתבתי לך פעם שעברה שהוא פשוט מ ע ו ל ה !! יצא כל כך טעים.. ליקקנו.. תודה ניקי”

שרה : “הכנתי את המוסקה לחג, חשבתי שהילדים לא יאהבו ובעלי ואני נאכל הכל לבד 😉 אבל לתדהמתי, תוך דקה הצלחת הגשה התרוקנה, הילדים פשוט אכלו הכל! מזל שהצלחתי לשמור גם לנו משהו…
ניקי יקרה, תודה רבה על עוד מתכון מעולה!”

261
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

הי ניקי, תודה על המתכונים הנהדרים. אפשר עוף או הודו טחון במקום בקר, או שזה יצא פחות טוב?

טלי

בוקר טוב ניקי,
האם ניתן לשים תפוחי אדמה במקום בטטה? אין לנו בטטה בבית ואני לא בטוחה שאספיק לקנות…

1 15 16 17