מוסקה חצילים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות, בטח מסובך להכין מוסקה נכון ? כל השכבות האלה מי רוצה להתעסק עם זה בכלל ועוד צריך לטגן את החצילים ורק לחשוב על כמויות השמן כבר כל החשק הולך לי. טעות, זה לא מסובך בכלל.

מרכיבים:

2 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
2 בטטות
2 ביצים
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

שכבת הרוטב:
5 עגבניות
חצי כוס מים
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את פרוסות החצילים, להבריש אותן בשמן זית מתובל עם מל”פ. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות או עד שהם רכים.

2. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות, לסנן ולמעוך עם כף שמן זית ומל”פ

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולפורר תוך כדי טיגון, הבשר משנה את צבעו להוסיף תבלינים וסוכר לפי הטעם. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצים, לערבב במהירות.

4. לחתוך את עגבניות לקוביות לטגן אותן במחבת חמה עד שהן מתרככות להוסיף מים להעביר לבלנדר לטחון ולהחזיר למחבת לתבל ולהוסיף סוכר לפי הטעם.

5. לרפד את התבנית בפרוסות החצילים, מעל לשים את הפירה ומעל את הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים ולצקת מעל את רוטב העגבניות.

6. חום בינוני 180 מעלות כ30 דקות.

תבנית בגודל:  23×22

77694 צפיות 40 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מוסקה חצילים ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שרה : “נזכרתי שלא כתבתי לך פעם שעברה שהוא פשוט מ ע ו ל ה !! יצא כל כך טעים.. ליקקנו.. תודה ניקי”

שרה : “הכנתי את המוסקה לחג, חשבתי שהילדים לא יאהבו ובעלי ואני נאכל הכל לבד 😉 אבל לתדהמתי, תוך דקה הצלחת הגשה התרוקנה, הילדים פשוט אכלו הכל! מזל שהצלחתי לשמור גם לנו משהו…
ניקי יקרה, תודה רבה על עוד מתכון מעולה!”

285
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאורה

תודה על אתר נפלא!!!האם לאפות את המוסקה ואז להקפיא או להקפיא לפני האפיה?

דנה

הי ניקי, לאיזה עובי לחתוך את החצילים?

שלומי

היי ניקי, תודה על המתכונים המופלאים והטעימים!!האם במקום לחתוך עגבניות לקוביות ניתן לבשתמש בקופסא עגבניות מרוסקות? אם כן כמה לשים? וכמה מים וסוכר לשים?
תודה רבה

שרה

הי ניקי,לכמה מנות מתאים המתכון?

שיר

שלום רב ,
לצערי לא נשארו לי חצילים לשכבה העליונה מה כדי לשים, האם אפשר לחלוט תפוחי אדמה ולשים כפרוסות, הכל כבר מוכן. תודה 🙂

שיר

שלום רב, חג שמח
יש לי שתי תבניות: 1. 17*27.
והשני 30*20. האם אחד מהם יכול להתאים? תודה 🙂

1 16 17 18