מוסקה חצילים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות, בטח מסובך להכין מוסקה נכון ? כל השכבות האלה מי רוצה להתעסק עם זה בכלל ועוד צריך לטגן את החצילים ורק לחשוב על כמויות השמן כבר כל החשק הולך לי. טעות, זה לא מסובך בכלל.

מרכיבים:

2 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
2 בטטות
2 ביצים
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

שכבת הרוטב:
5 עגבניות
חצי כוס מים
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח


הכנות:

1. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את פרוסות החצילים, להבריש אותן בשמן זית מתובל עם מל”פ. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות או עד שהם רכים.

2. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות, לסנן ולמעוך עם כף שמן זית ומל”פ

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולפורר תוך כדי טיגון, הבשר משנה את צבעו להוסיף תבלינים וסוכר לפי הטעם. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצים, לערבב במהירות.

4. לחתוך את עגבניות לקוביות לטגן אותן במחבת חמה עד שהן מתרככות להוסיף מים להעביר לבלנדר לטחון ולהחזיר למחבת לתבל ולהוסיף סוכר לפי הטעם.

5. לרפד את התבנית בפרוסות החצילים, מעל לשים את הפירה ומעל את הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים ולצקת מעל את רוטב העגבניות.

6. חום בינוני 180 מעלות כ30 דקות.

תבנית בגודל:  23×22

21180 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מוסקה חצילים ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שרה : “נזכרתי שלא כתבתי לך פעם שעברה שהוא פשוט מ ע ו ל ה !! יצא כל כך טעים.. ליקקנו.. תודה ניקי”

שרה : “הכנתי את המוסקה לחג, חשבתי שהילדים לא יאהבו ובעלי ואני נאכל הכל לבד 😉 אבל לתדהמתי, תוך דקה הצלחת הגשה התרוקנה, הילדים פשוט אכלו הכל! מזל שהצלחתי לשמור גם לנו משהו…
ניקי יקרה, תודה רבה על עוד מתכון מעולה!”


216
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל

הכנתי את המוסקה והיה ממש ממש טעים, תודה רבה על כל המתכונים!

נטלי

ניקי בוקר טוב, לפני השאלה על המתכון חייבת להגיד שהאת פשוט מדהים! עד לא מזמן היה לי מעט מאוד קשר למטבח ולבישול. תמיד הלחיץ להכין דברים מורכבים מהרבה רכיבים. הגם שלרוב מתכונים באינטרנט מאוד לא מדוייקים או שזה קשור לכישורי מטבח האפסיים שלי. אבל כל דבר שהכנתי מהאתר שלך יצא פשוט מושלם ומאז אני נעזרת אך ורק בו. אז במידה מסויימת את המורה נבוכים שלי למטבח! 🙂 תודה רבה !!!! לגבי המתכון, האם כדאי להמליח את החצילים לפני או שזה לא עקרוני פה? ודבר נוסף, האם זה בסדר להמיר את הבטטה בתפוח אדמה? כי אני לא כל כך אוהבת בטטה.… קרא עוד »

רחלי

היי ניקי,
לילה טוב.
יש לי שאלה, אני רוצה להכין את המתכון הזה אבל בלי הבשר , כלומר בעלי פשוט לא אוהב בשר טחון אז חשבתי במקום הבשר לשים פטריות קצוצות, נגיד לטגן בצל , אחרי זה להוסיף את הפטריות לעוד טיגון קצר ופשוט להשתמש בתערובת הזאת בחלק של הבשר. נראה לך יכול לצאת טעים? אני פשוט מתייעצת איתך… כי את אלופה בבישול ! ואולי תדעי לענות לי…
בקיצור, אשמח לקבל ממך תשובה ..

עדי

יצא מושלם!

ליבי

ניקי שלום,

חשבתי כדי לחסוך בזמן, להכין ערב מראש את החצילים והפירה ולשמור במקרר, ולמחרת להכין את היתר.
נראה לך שזה יהיה בעייתי? עלול לפגוע בטעם?

המון תודה!

1 12 13 14