מוסקה חצילים ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות

מוסקה חצילים ועגבניות, בטח מסובך להכין מוסקה נכון ? כל השכבות האלה מי רוצה להתעסק עם זה בכלל ועוד צריך לטגן את החצילים ורק לחשוב על כמויות השמן כבר כל החשק הולך לי. טעות, זה לא מסובך בכלל.

מרכיבים:

2 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
2 בטטות
2 ביצים
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

שכבת הרוטב:
5 עגבניות
חצי כוס מים
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את פרוסות החצילים, להבריש אותן בשמן זית מתובל עם מל”פ. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות או עד שהם רכים.

2. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות, לסנן ולמעוך עם כף שמן זית ומל”פ

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולפורר תוך כדי טיגון, הבשר משנה את צבעו להוסיף תבלינים וסוכר לפי הטעם. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצים, לערבב במהירות.

4. לחתוך את עגבניות לקוביות לטגן אותן במחבת חמה עד שהן מתרככות להוסיף מים להעביר לבלנדר לטחון ולהחזיר למחבת לתבל ולהוסיף סוכר לפי הטעם.

5. לרפד את התבנית בפרוסות החצילים, מעל לשים את הפירה ומעל את הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים ולצקת מעל את רוטב העגבניות.

6. חום בינוני 180 מעלות כ30 דקות.

תבנית בגודל:  23×22

42277 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מוסקה חצילים ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שרה : “נזכרתי שלא כתבתי לך פעם שעברה שהוא פשוט מ ע ו ל ה !! יצא כל כך טעים.. ליקקנו.. תודה ניקי”

שרה : “הכנתי את המוסקה לחג, חשבתי שהילדים לא יאהבו ובעלי ואני נאכל הכל לבד 😉 אבל לתדהמתי, תוך דקה הצלחת הגשה התרוקנה, הילדים פשוט אכלו הכל! מזל שהצלחתי לשמור גם לנו משהו…
ניקי יקרה, תודה רבה על עוד מתכון מעולה!”

247
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

ניקי האם אפשר להחליף את פירה הבטטות בפירה מתפו”א?

שני

ניקי שלום.
חזרתי לעדכן – בלי הביצים יוצא אולי פחות יציב אך עדיין טעים מאוד.
תודה על המתכון.
שני

מיכל

שלום ניקי,
אני יודעת שזה מאבד את הפואנטה של המנה, אבל האם יש לך רעיון כיצד להפוך את המנה לצמחונית ? אולי להוסיף איזשהי גבינה ?

קארין

היי ניקי
אף פעם לא הכנתי מוסקה עם שכבה של פירה בטטה, זה נותן טעם טוב? אפשר בלי?
תמיד שמכינים מוסקה אז המוסקה מתפזרת בצלחת ולא נשארת יציבה כמו לזניה, בגלל זה הביצים?

שני

היי.
יופי של אתר.
מגוון וטעים.
הכנתי את המוסקה ולא שמתי ביצים עם הבשר – כבר בתנור…
מקווה שיצא סביר…

dikla.b

היי ניקי, לאיזה עובי כדאי לחתוך את החצילים? 1 ס”מ זה גדול מדי?

מירם

ניקי, שלום. אני כבר רוצה להתחיל לבשל לקראת החגים, ומתלבטת אם ללכת על המוסקה הזאת או על גלילות חצילים ממולאות בבשר. (עדיין לא ניסיתי אף אחת מהן) השאלה שלי היא איך 2 המתכונים הנ”ל יוצאים בהקפאה, אם בכלל זה אפשרי ואם כן, איך הכי טוב להקפיא אותם?
אודה לך על תשובתך. מירם.

1 2 3 16