דג ברוטב עגבניות
לפעמים הדג זה רק תירוץ, כדי לטבול לחם טרי ברוטב הטעים, מחפשים מנה ראשונה מושלמת ?
מרכיבים:
ק"ג דג פרוס – אני מעדיפה בורי
לימון
2 בצלים גדולים פרוסים
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
קופסת עגבניות קוביות
מים
רסק עגבניות
2 כפיות גדושות שום כתוש
חצי כף פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. להשרות את פרוסות הדג במיץ לימון .
2. לטגן בצל להוסיף פלפלים לטגן עד שהכל מתרכך, להוסיף שום כתוש, עגבניות ,למלא מים בקופסה הריקה ולהוסיף, תבלינים ופטרוזיליה להרתיח, להנמיך את האש, להכניס את פרוסות הדג, לנער את הסיר שפרוסות הדג ישקעו בתוך הרוטב לכסות.
3. בסביבות 20 דקות , על אש נמוכה.
גולשים מכינים וממליצים:
חני : "ניקי הכנתי את המתכון עם דג סלמון ויצא פשוט מעדן עולמי"