דגים ברוטב פיקנטי עם פלפלים וזיתים
אני אוהבת להגיש דגים ובמיוחד בחגים, מנה ראשונה צריכה להיות דג שמוגש עם המון רוטב וחלה שתספוג את כל הרוטב החריף, כמה שזה טעים…
מרכיבים:
6 חתיכות פילה דג הנסיכה / סול / אמנון
לימון
בצל גדול חתוך לקוביות
ראש שום מפורק
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
פלפל חריף קצוץ דק
קופסת טבעות זיתים
100 ג' רסק עגבניות
סוכר ( לפי הטעם)
פטרוזיליה קצוצה
כף גדושה פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לסחוט לימון מעל הנסיכה ולשמור בצד. בינתיים להרתיח מים ולהוסיף את הזיתים, להרתיח כ 10 – 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה פעמיים.
2. לטגן את הבצל, להוסיף את שיני השום ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הפלפלים ולטגן כמה דקות,
3. להוסיף זיתים, רסק, תבלינים ולמלא מים עד שיכסו הכל ויותר, להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית ולהוסיף את הפטרוזיליה, לבדוק טעמים.
3. להניח את הדגים ברוטב, לכסות חלקית ולבשל כ 25 דקות.
*אמנון השרייה שעה וחצי בלימון.