יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מנות ראשונות מתכוני דגים

דגים ברוטב פיקנטי עם פלפלים וזיתים

10 יוני 2012
(Visited 2,629 times, 1 visits today)

דגים ברוטב פיקנטי עם פלפלים וזיתים

אני אוהבת להגיש דגים ובמיוחד בחגים, מנה ראשונה צריכה להיות דג שמוגש עם המון רוטב וחלה שתספוג את כל הרוטב החריף, כמה שזה טעים…

מרכיבים:

6 חתיכות פילה דג הנסיכה / סול / אמנון
לימון
בצל גדול חתוך לקוביות
ראש שום מפורק
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
פלפל חריף קצוץ דק
קופסת טבעות זיתים
100 ג' רסק עגבניות
סוכר ( לפי הטעם)
פטרוזיליה קצוצה
כף גדושה פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לסחוט לימון מעל הנסיכה ולשמור בצד. בינתיים להרתיח מים ולהוסיף את הזיתים, להרתיח כ 10 – 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה פעמיים.

2. לטגן את הבצל, להוסיף את שיני השום ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הפלפלים ולטגן כמה דקות,

3. להוסיף זיתים, רסק, תבלינים ולמלא מים  עד שיכסו הכל ויותר, להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית ולהוסיף את הפטרוזיליה, לבדוק טעמים.

3. להניח את הדגים ברוטב, לכסות חלקית ולבשל כ 25 דקות.

*אמנון השרייה שעה וחצי בלימון.

דגים ברוטב פיקנטי עם פלפלים וזיתיםדגים ברוטב פיקנטי עם פלפלים וזיתים

הרשם
עדכן
17 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, האם מתאים גם דג טונה לבנה ? (ללא עור)

שלום ניקי.
יש אולי מתכון מיוחד לגג סלומון.
חיפשתי ולא מצאתי.
תודה

היי ניקי ,האם אני יכולה לשים סלמון במקום, ולהוסיף תפו"א לתבשיל??? ( כבר ניסתי את כל המתכונים לדגים מניקי… הכל יותר טעים מהשיני!!!!! ,רק את זה לא ניסתי….)תודה מראש ,שבת מקסימה ויפה שיהיה לך

עם איזה עוד דגים אפשר להכין? כבר הרבה זמן לא ראיתי נסיכה במחיר לא יקר.
וגם אם יש מתכון לדג סול בלי טיגון?

היי ניקי..
האם אפשר להכין מתכון זה עם פילה אמנון?
תודה..

הי ניקי
מאד נהנאתי מהאתר מהמתכונים המפורסמים.
אני לא מוצאת מתכונים לדגי ברבונייה

הי ניקי,
האם יש אפשרות להכין את זה בתנור?
ואם כן-איך…?