דג ברוטב אדום פיקנטי
עוד אחד מהמתכונים הנפלאים של אמא שלי חובה ביום שבת דגים על השולחן מנה ראשונה דגים ברוטב אדום אמאל'ה איזה דג נהדר, המתכון הזה פותח את הארוחה ואת התיאבון עם חלת השבת ליד.
מי שעדיין לא מכיר את האמנון אני מאוד ממליצה על הדג הזה אפשר למצוא אותו במבצע פה ושם והוא דג נהדר לשבת, הוא סופג את הרוטב באהבה ואפשר אפילו להכין יומיים קודם זה רק משתבח.
קבלו סיר דגים משובח לשבת.
מרכיבים:
5 – 6 פילה אמנון, סול, הנסיכה
לימון גדול / 2 בינוניים
בצל גדול חתוך קטן
7 – 8 שיני שום פרוסות
חצי פלפל חריף פרוס לטבעות דקות
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים
5 עגבניות בשלות ורכות חתוכות קטן
3 כפות כוסברה קצוצה
תבלינים:
כפית סוכר מעט יותר
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פפריקה חריפה
נגיעה של כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את הדגים במיץ לימון 30 דקות לשטוף ולייבש.
2. להרתיח מים לבשל את העגבניות 10 – 15 דקות לסנן ולטחון לחתיכות קטנות (לא מחית).
3. לחמם סיר רחב (סוטאז') עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל פלפל חריף והשום עד הזהבה להוסיף את חתיכות העגבניות רסק, מים תבלינים וסוכר לכסות ולבשל 15 דקות.
4. להכניס את הפילטים של הדג לרוטב לנער בעדינות לכסות ולבשל 20 דקות.
5. בסיום לפזר את הכוסברה ולהגיש.