


דג סול ברוטב שמנת ופטריות
דג סול ברוטב שמנת ופטריות, מתי אוכלים דגים אצלי ? כשרוצים משהו קל שלא יכביד על הבטן, דג נותן תחושה שלא אכלת הרבה ועדיין משביע ביותר.
הפעם בחרתי בדג סול המחיר שלו יחסית סביר ואני אוהבת להכין איתו כל מי תבשילים טובים, צירפתי לו רוטב שמנת ופטריות טיגון קל ויצא מעולה!
מרכיבים:
5 פילטים של דג סול
שמנת לבישול 10%
בצל קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום קצוצות
עירית קצוצה
קמח
פלפל שחור גרוס
מלח
עירית קצוצה לעיטור
הכנות:
1. להשרות את דגי הסול במיץ הלימון כחצי שעה.
2. לתבל את הקמח בא. מרק, פש”ג ומלח. לקמח את הדגים ולנער שאריות, לטגן ולהזהיב את הדגים משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
3. לטגן את הבצל והשום, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כמה דקות, להוסיף את השמנת ולתבל, לבשל ולהסמיך את הרוטב, לבדוק טעמים.
4. בצלחת הגשה להניח את הדג, מעל ערימה יפה של רוטב שמנת ופטריות ולעטר בעירית קצוצה.
הערות: להגיש עם סלט ירקות.
גולשים מכינים וממליצים:
אפשרוש : “הכנתי מקודם דג סול רק עם הטיגון וממש חזרתי לילדות לימי שישי, הייתי חוזרת מבית ספר ונהנית לי מדג טעים כזה שאימא היקרה היתה מכינה לנו, תודה על הכל!”
tchv : “ניקי! טעים!
תודה רבה”
הי, ניקי. תודה על האתר והמתכונים! תמיד יוצא מוצלח!
אפשר אולי לאפות את הדג? אם כן, לאפות עם הרוטב או רק עם הקמח המתובל?
ניקי! טעים!
תודה רבה
הי ניקי,
קניתי פילה סול קפוא, כשפתחתי את החבילה הבנתי שהוא עם עור וכנראה גם עם הקשקשים (קטנטנים ושקופים אך מורגשים)
השאלה היא : האם בדג סול צריך לנקות את הקשקשים פני הטיגון או שאוכלים אותם?
תודה.
שלום! תודה על המתכון ועל הנכונות לענות על שאלות!
האם המתכון מתאים לפילה אמנון?
והאם אפשר להכין את הרוטב ולשפוך על הדג ולאפות כך בתנור –
כדי לחסוך את טיגון הדג?
תודה!
קניתי כבר דגי סול וכבר הכנתי את הפטריות חוץ מהשמנת ותוך כדי ראיתי שהשמנת חלבית. מה אני עושה? לך תמיד יש פתרונות. אולי יש לך עוד מתכון עם דג סול ופטריות אבל לא חלבי? בבקשה תעזרי לי….
בוקר טוב ניקי,
אני לא אוכלת חלבי עם דג ורציתי לדעת מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול(כי היא חלבית)? האם אפשר לשים קצפת צמחית במקום?
תודה ויום טוב!!
היי ניקי,
אין לי עירית בבית וגם בסופר נגמר. האם היא חיונית למתכון או שאפשר לוותר עליה? מה אפשר לשים במקום?