חריימה
מכינים את הדג עם הרבה רוטב ואיזה רוטב נפלא, ללקק ת`אצבעות, עד שהצלחת לא נקיה, אף אחד לא לוקח לי את הצלחת. לא משנה שאין חלה ותאמינו לי שזה כל פעם מצער שאין חלה לטבול ברוטב.
מרכיבים:
ק"ג דג חתוך לפרוסות (בורי, לוקוס)
בצל גדול חצוי ופרוס
6 שיני שום פרוסות
2 פלפלים חתוכים לרצועות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
אפשר להוסיף חריפה לפי הטעם (בגלל הילדים אני מעדיפה בלי)
2 כוסות מים
סוכר (לפי הטעם)
כמון
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנות:
1. לטגן בצל ושום, להוסיף פלפלים לטגן כשתיים שלוש דקות הם מתרככים מעט.
2. להוסיף עגבניות, לבשל כשתי דקות.
3. להוסיף מים, רסק, תבלינים, לבשל כ 15 דקות אש בינונית ולבדוק טעמים.
4. להוסיף את פרוסות הדג, לנער את הסיר בעדינות שהפרוסות ישקעו ברוטב. בסביבות 30 דקות על האש.
גולשים מכינים וממליצים:
שרה: "יצא לי מעולה !!! ובלי קשר למתכון הספציפי הזה את הענקת לי אהבה למטבח ובטחון עצמי במטבח. תודה רבה!"