נסיכת הנילוס ברוטב
מרכיבים:
קילו דג נסיכת הנילוס חתוך לפרוסות
2 בצלים קצוצים
4 – 5 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות
לימון
2 כוסות מים
כף גדושה רסק עגבניות
בזיליקום קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. להשרות את פרוסות הדג במיץ הלימון.
2. לטגן את הבצל להזהיב, להוסיף את השום, להוסיף את הגזר ולתת לו טיגון קל.
3. להוסיף את שאר המצרכים ושתי כוסות מים, להביא לרתיחה, לבדוק טעמים, להוסיף את פרוסות דג שישקעו ברוטב. (במידה וחסר נוזלים להוסיף). להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות, לבדוק טעמים, אח"כ להכניס לתנור מכוסה לעוד 15 דקות.
לבעלי היקר זה שמידי פעם רק טועם, בקצב הטעימות שלך לא ישאר לארוחה כלום
גולשים מכינים וממליצים:
אסנת : "היי ניקי אני חייבת לשתף אותך במשהו…. תמיד שכאני רוצה להכין מתכון מסוים אני מחפשת באתר שלך ישר. כבר לא בגוגל כי אני יודעת שפה אני אמצא את המתכונים הכי טובים לכל דבר, וגם בעלי כבר יודע את זה. אז אתמול בערב לא הרגשתי טוב בכלל והלכתי לנוח קמתי אחרי שעתיים ובעלי הפתיע אותי, אני רואה שהוא בישל את כל האוכל לשבת!! כמובן מהמתכונים שלך… אז יצא לו דג מעולה ורצתי להודות לך על זה כי יש לך חלק נכבד במעשה! תודה תודה תודה!!"
מאיה : "הכי טעים שיש! בן הזוג והתינוקת זללו יחד. תודה!"
הדס : "תקשיבי!!! אין דברים כאלו!!!
אני באופן אישי לא אוהבת דגים כלל ומעולם לא הכנתי
זו פעם ראשונה שהכנתי דג- כמובן האפליקציה שלך כבר מזמן בנייד שלי בקיצורי דרך והיא היחידה ש"מככבת" אצלי
לצערי אני לא יכולה לומר איך יצא- אבל לפי ה"חיסול" הכללי של הסיר תוך שעה והמחמאות מבעלי (שאינו נדיב בתחום כלל) פשוט שאפו!
הוספתי פלפל חריף לתת חריפות והתענגו על כך!
כל הכבוד לך
ושוב תודה מקרב לב על מתכונים נפלאים קלים ולא פחות חשוב- מובנים!"
שמחה : "ניקי מודה לך על המתכון יצאה מעולה תודה כל מה שאני עושה מהאתר שלך יוצא לי מוצלח עוד פעם תודה"
טניה : תודה רבה על המתכון הנפלא!
הכנתי בארוחת שישי לחמי הבררן יחד עם קוסקוס והוא אמר שיצא מעולה!