יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מנות ראשונות מתכוני דגים

נסיכת הנילוס ברוטב

10 יוני 2012
(Visited 55,709 times, 4 visits today)

נסיכת הנילוס ברוטב

מרכיבים:

קילו דג נסיכת הנילוס חתוך לפרוסות
2 בצלים קצוצים
4 – 5 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות
לימון
2 כוסות מים
כף גדושה רסק עגבניות
בזיליקום קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להשרות את פרוסות הדג במיץ הלימון.

2. לטגן את הבצל להזהיב, להוסיף את השום, להוסיף את הגזר ולתת לו טיגון קל.

3. להוסיף את שאר המצרכים ושתי כוסות מים, להביא לרתיחה, לבדוק טעמים, להוסיף את  פרוסות דג שישקעו ברוטב. (במידה וחסר נוזלים להוסיף). להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות, לבדוק טעמים, אח”כ להכניס לתנור מכוסה לעוד 15 דקות.

לבעלי היקר זה שמידי פעם רק טועם, בקצב הטעימות שלך לא ישאר לארוחה כלום

גולשים מכינים וממליצים:

אסנת : “היי ניקי אני חייבת לשתף אותך במשהו…. תמיד שכאני רוצה להכין מתכון מסוים אני מחפשת באתר שלך ישר. כבר לא בגוגל כי אני יודעת שפה אני אמצא את המתכונים הכי טובים לכל דבר, וגם בעלי כבר יודע את זה. אז אתמול בערב לא הרגשתי טוב בכלל והלכתי לנוח קמתי אחרי שעתיים ובעלי הפתיע אותי, אני רואה שהוא בישל את כל האוכל לשבת!! כמובן מהמתכונים שלך… אז יצא לו דג מעולה ורצתי להודות לך על זה כי יש לך חלק נכבד במעשה! תודה תודה תודה!!”

מאיה : “הכי טעים שיש! בן הזוג והתינוקת זללו יחד. תודה!”

הדס : “תקשיבי!!! אין דברים כאלו!!!
אני באופן אישי לא אוהבת דגים כלל ומעולם לא הכנתי
זו פעם ראשונה שהכנתי דג- כמובן האפליקציה שלך כבר מזמן בנייד שלי בקיצורי דרך והיא היחידה ש”מככבת” אצלי
לצערי אני לא יכולה לומר איך יצא- אבל לפי ה”חיסול” הכללי של הסיר תוך שעה והמחמאות מבעלי (שאינו נדיב בתחום כלל) פשוט שאפו!
הוספתי פלפל חריף לתת חריפות והתענגו על כך!
כל הכבוד לך
ושוב תודה מקרב לב על מתכונים נפלאים קלים ולא פחות חשוב- מובנים!”

שמחה : “ניקי מודה לך על המתכון יצאה מעולה תודה כל מה שאני עושה מהאתר שלך יוצא לי מוצלח עוד פעם תודה”

טניה : תודה רבה על המתכון הנפלא!
הכנתי בארוחת שישי לחמי הבררן יחד עם קוסקוס והוא אמר שיצא מעולה!

הרשם
עדכן
208 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

וואו מעולה. שמתי 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה, כף וחצי רסק, בערך כף גדושה פפריקה וכפית וחצי כמון, כף סוכר ובלי בזיליקום

ניקי שלום, אני רוצה להכין לרב החג כמנה ראשונה. האם אפשר להכין יום לפני , כלומר בשישי, ולחמם במיקרו בשבת? או שחייבים לחמם על הגז? תודה רבה וחג שמח

היי ניקי היקרה ! יש לי קוביות פסטו מוקפא אין לי בזיליקום, אז אפשר לשים קוביה אחת פסטו במקום הבזיליקום או לא שייך?

הי ניקי ב.
הכנתי את המתכון ויצא מ ע ו ל ה !!!
בסוף הבישול לא הכנסתי לתנור . הוספתי כוסברה טריה מעל בדקות האחרונות לסיום הבישול.
בעלי לא ממש אוהב דגים בכלל והוא ממש התלהב
תודה רבה

היי ניקי
כמה כמון ומלח צריך לשים?
תודה

היי ניקי אין לי בזיליקום אפשר לוותר עליו????

ניקי שלום,
לא אפיתי . בישלתי יותר זמן.
הרוטב יצא מעולה. הדג יצא רך אבל לא ספג טעמים. למה?