יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים לפסח

חצילים ממולאים בשר

6 מרץ 2013
(Visited 29,922 times, 1 visits today)
חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בשר, כשהתבשיל הזה מתבשל על הגז תמיד יש הרגשה שלוקח לו יותר מידי זמן ולמה אי אפשר יותר מהר. כשחצילים ובשר נפגשים  זאת סיבה למסיבה כי השילוב בין שניהם הוא מדהים בשר החציל שהוא טעים בפני עצמו ממולא בשר טחון והכל נמצא בתוך רוטב שנספג בחציל ובבשר והכל מוגש יחד. נו לא פלא שאין סבלנות יאללה מתי זה מוכן ? וזה אפילו מתאים לפסח.

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים
200 ג’ בשר בקר טחון
200 ג’ בשר הודו טחון
גזר מגורד
ביצה
2 כפות קמח מצה
בצל קצוץ דק ומטוגן
קורט קינמון
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
4 עגבניות
בצל בינוני
שן שום קצוצה
כף פפריקה
2 – 3 כוסות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לפרוס את החצילים דק ולקלות בתנור, לערבב את כל המצרכים להכין קבבון קטן ולהניח בקצה החציל הצר יותר ולגלגל.

2. לחלוט את העגבניות כ 5 דקות לסנן לקלף ולקצוץ, לטגן את הבצל להוסיף שום אחרי שתי דקות להוסיף את העגבניות כוס מים ותבלינים לבשל כמה דקות.

3. להכניס את החצילים כשהסגירה כלפי מטה להוסיף את שארית המים שיגיעו עד 3/4 גובה ולבשל כ 20 דקות להכניס לתנור לעוד 15 דקות אין צורך לכסות.

חצילים ממולאים בשרחצילים ממולאים בשר

גולשים מכינים וממליצים:

סיבל : הכנתי את הגלילות לערב חג והן יצאו פשוט מעדן, כל כך יפות להגשה וטעימות מאוד, קבלתי כל כך הרבה מחמאות ורציתי לשתף אותך בהן.
הכנתי גם את האוסובוקו בירקות שורש וגם זה יצא פשוט טעים מאוד, תודה רבה על המתכונים הכל כך מוצלחים.

תמר : אנו צמחונים, כך שאת הבשר החלפתי בסויה טחונה, בתוספת קצת צנוברים קלויים – יצא מעולה! מילוי שנותר “נדחס” לכמה תפו”א, שיצאו רכים וטעימים ביותר. אגב, גם את המתכון שלך של קובה במרק אדום מלפני כמה שבועות התאמתי לצמחונים עם אותה סויה ויצא מצוין. בכמה שינויים קלים כולם יכולים ליהנות משלל מתכונייך המעולים. תודה בפעם המאה…

נעמה : “הכנתי היום לארוחת ליל הסדר, לא התאפקתי וטעמתי – יצא מושלם!!”

הרשם
עדכן
387 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, מה אפשר לשים במקום בשר? אפשר אורז ים ירקות?

היי ניקי, מה שלומך יקירה?
ניקי, כמה מנות או יחידות בערך יוצא משני חצילים?
לפי המתכון שלך…
את יודעת להגיד לי?

אפשר רק על הגז?

היי, תגידי אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות לרוטב או שיהרוס?

היי ניקי.
היה לך לא מזמן מתכון שמכיל בטטה וסילאן. איפה הוא?

היי ניקי 🙂
נשארה לי תערובת בשר ואני רוצה להכין מזה קציצות, את ממליצה להוסיף משהו לתערובת לפני כן?

היי ניקי נהנת מאוד מהמתכונים תודה!!!!יש לי שאלה האם המתכון הזה זה מוסקט?