חצילים ממולאים בשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בשר, כשהתבשיל הזה מתבשל על הגז תמיד יש הרגשה שלוקח לו יותר מידי זמן ולמה אי אפשר יותר מהר. כשחצילים ובשר נפגשים  זאת סיבה למסיבה כי השילוב בין שניהם הוא מדהים בשר החציל שהוא טעים בפני עצמו ממולא בשר טחון והכל נמצא בתוך רוטב שנספג בחציל ובבשר והכל מוגש יחד. נו לא פלא שאין סבלנות יאללה מתי זה מוכן ? וזה אפילו מתאים לפסח.

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים
200 ג’ בשר בקר טחון
200 ג’ בשר הודו טחון
גזר מגורד
ביצה
2 כפות קמח מצה
בצל קצוץ דק ומטוגן
קורט קינמון
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
4 עגבניות
בצל בינוני
שן שום קצוצה
כף פפריקה
2 – 3 כוסות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפרוס את החצילים דק ולקלות בתנור, לערבב את כל המצרכים להכין קבבון קטן ולהניח בקצה החציל הצר יותר ולגלגל.

2. לחלוט את העגבניות כ 5 דקות לסנן לקלף ולקצוץ, לטגן את הבצל להוסיף שום אחרי שתי דקות להוסיף את העגבניות כוס מים ותבלינים לבשל כמה דקות.

3. להכניס את החצילים כשהסגירה כלפי מטה להוסיף את שארית המים שיגיעו עד 3/4 גובה ולבשל כ 20 דקות להכניס לתנור לעוד 15 דקות אין צורך לכסות.

31508 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ממולאים בשרחצילים ממולאים בשר

גולשים מכינים וממליצים:

סיבל : הכנתי את הגלילות לערב חג והן יצאו פשוט מעדן, כל כך יפות להגשה וטעימות מאוד, קבלתי כל כך הרבה מחמאות ורציתי לשתף אותך בהן.
הכנתי גם את האוסובוקו בירקות שורש וגם זה יצא פשוט טעים מאוד, תודה רבה על המתכונים הכל כך מוצלחים.

תמר : אנו צמחונים, כך שאת הבשר החלפתי בסויה טחונה, בתוספת קצת צנוברים קלויים – יצא מעולה! מילוי שנותר “נדחס” לכמה תפו”א, שיצאו רכים וטעימים ביותר. אגב, גם את המתכון שלך של קובה במרק אדום מלפני כמה שבועות התאמתי לצמחונים עם אותה סויה ויצא מצוין. בכמה שינויים קלים כולם יכולים ליהנות משלל מתכונייך המעולים. תודה בפעם המאה…

נעמה : “הכנתי היום לארוחת ליל הסדר, לא התאפקתי וטעמתי – יצא מושלם!!”

373
תגובות

  הרשם  
עדכן
טניה אוס

שוב טעות….הלכתי התייעצתי עם ירקן ושוב קיבלתי חציל עם גרעינים. יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל להפחית את המרות? עד כמה זה גרוע אם אני אכין עם הגרעינים???

טניה אוס

הייי ניקי, בדיוק חותכת את החציל ומגלה שכולם בגרעינים (
הבנתי שזה גורם לטעם מר…האם לוותר על המנה? אני מגישה אותה לאורחים מחר ומתבאסת עכשיו שלא יצא טעים

טניה אוס

היי ניקי, האם עוף טחון יבוא טוב במקום ההודו? והאם אני אקח חצי קילו עוף וחצי קילו בקר יספיק לי ל15 איש בערך?

חנה

ניקי עשיתי את המתכון בפסח ויצא מעולה! עכשיו רוצה משהו פשוט לצהריים.. האם אפשר לעשות את הקציצות ברוטב בלי החציל? ואולי להוסיף תפוחי אדמה לאותו סיר? איך לבשל כדי שיצאו רכים?

תמי

אפשר למלא בטונה?

מילה

נשארה לי מלית בשר ונגמרו החצילים איך אפשר להשתמש בהם? קציצות?

ורד

שבוע טוב ניקי
האם אפשרי ומומלץ לדעתך פטרוזליה להוסיף? ברוטב או בחציל
תודה וחג שמח וכשר