מרק קובה אדום
איך למדתי לעשות קובה ? בפעמים הראשונות שניסיתי לא היה משהו יצאו קשות מידי ודי התייאשתי מזה אני לא יודעת להכין קובה וזהו. יום אחד נכנסתי לחנות ירקות קטנה והיה ריח נהדר בחלל החנות הלכתי בעקבות הריח ונכנסתי לחדרון קטן והייתה שם אישה מבוגרת שהכינה קובות.
עמדתי והסתכלתי עליה איזה יופי היא עבדה עם האצבעות איזו מהירות כדורים מעוגלים צ'יק צאק הכל יצא לה טוב.
הייתי מוקסמת אבל יותר חשוב הבנתי איך עושים קובה כמו שצריך.
הלכתי הביתה והכנתי קובות והן יצאו נהדר הייתי כל כך גאה בעצמי מאז אני לא מפסיקה להכין.
לוקח קצת זמן אז שתופסים את הפרנציפ איך עושים אז לא להתייאש גם אם בפעמים הראשונות לא הולך.
בהמשך אני מתכוונת לעלות סדנא מפורטת איך מכינים.
20 קובות
מרכיבים:
400 ג' סולת
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
2 כפיות שמן
מילוי:
400 ג' בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
כף שטוחה א. ממרק
פלפל שחור גרוס
מלח
המרק:
בצל בינוני קצוץ
עגבניה חתוכה לקוביות
3 גזרים מגורדים
פלפל חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רסק עגבניות קטן 100 ג'
כפית סוכר (לפי הטעם)
כף פפריקה מתוקה
3 – 4 כוסות מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבצק ולקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, פטרוזיליה ותבלינים.
2. לעבוד עם ידיים רטובות מאוד מקל על העבודה. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז כמה שיותר שהעובי יהיה דק, להניח ממילוי הבשר כדור קטן ולסגור מסביב את הבשר, לקוצ'ץ ולסגור את הקובה.
3. להקפיא את הקובות לשעתיים.
4. הכנת המרק:
לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר, פלפל, עגבניה, לטגן כמה דקות להוסיף רסק ולכסות במים, לתבל ולהוסיף את הפטרוזיליה. להרתיח ולבשל כ 10 דקות עד שכל הטעמים מתמזגים, להנמיך את האש ולהוסיף את הקובות בעדינות אל המרק.
5. לטלטל בעדינות את הסיר שכל הקובות ישקעו במרק לבשל כ 20 דקות.
הערות:
אני נוהגת להכין מראש את הקובות ושומרת בהקפאה בכלי סגור. הדרך שאני מקפיאה היא אני מסדרת את הקובות על משטח ישר ושהן כמעט קופאות אני מסדרת אותן בכלי בשכבות כשניילון מפריד בין שכבה לשכבה. תמיד יש לי קובות זמינות.
לא הכנתי את כל הקובות ביחד חלקן נשארו בהקפאה עד למרק הבא, השתמשתי ב 7 – 8 קובות.
גולשים מכינים וממליצים:
אורית : "איזה מרק טעים תודה רבה"