יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

בשר בקר בתנור

10 יוני 2012
(Visited 23,223 times, 1 visits today)
בשר בקר בתנור

בשר בקר בתנור

אני אוהבת להכין את הקדרה הזאת, הילדים שלי מתים עליה והבשר יוצא רך רך. השילוב של הבשר שמקבל את הטעם העדין של הזיתים והכל ביחד נמצא בתוך רוטב עשיר וטעים.

מרכיבים:

קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לחתיכות בינוניות
2 בצלים חצויים ופרוסים
קופסת זיתים מגולענים / טבעות
2 כוסות מים חמים
2 קופסאות רסק (קטנות)
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הזיתים כ 10 – 15 דקות, לחזור כל הפעולה עוד פעמיים ולסנן.

2. לטגן את הבשר מכל הכיוונים.

3. להעביר את הבשר לתבנית, במחבת נפרדת לטגן את הבצל כשתי דקות  ולפזר מעל הבשר יחד עם וזיתים, לערבב רסק מים ותבלינים ולצקת על הבשר, לכסות את הקדרה.

4.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות שלוש וחצי ארבע שעות הבשר יוצא רך וטעים. לכסות כל הזמן.

בשר בקר בתנור

בשר בקר בתנורבשר בקר בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

אור : “היי ניקי 🙂
הכנתי ללא הזיתים ויצא כל כך טעים!!! תיבול מעולה והבישול האיטי בתנור עושה את שלו…
תודה.”

דקלה : ניקי יצא לי סוף!!!!! המלצת לי על זה בחמישי יצא מעולה

יולי :  הי ניקי, המנה יצא מדהימה…!!!!!!! ממש ממש טעים ממליצה לכולם פשוט עונג אמיתי אצלי כולם אהבו מאוד, שבת שלום ניקי ותודה רבה על מנה טעימה

קרן :  “פשוט פיצוץ!!!
מתכון מעולה! אי אפשר לטעות בו..רך וטעים, הילדים ליקקו את האצבעות!”

עדי : “אני באמת לא יודעת איך את עושה את זה. כל מתכון שלך יוצא אדיר. אני צמחונית ואין לי מושג בבישול בשר אבל מה לעשות מחר ארוחת חג אצלי וצריך… המתכון הזה עכשיו בתנור והריחות שממלאים את הבית… הילדים משתגעים. בטוחה שזו, כרגיל, תהיה הצלחה מסחררת.”

 

הרשם
עדכן
338 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, האם אפשר להשתמש בבשר צלעות למתכון?

הי,
להבנה- הרתחת הזיתים נעשית כדי להקטין את המליחות?

שלום ניקי
האם אפשר להכין את המתכון הזה או משהו בסגנון עם גוש ולא קוביות (מספר 5)
תודה מראש

שלום,
האם אפשר להוסיף לסיר תפוחי אדמה? אם כן, אז באיזה שלב של הבישול?
תודה

הי ניקי,..
אם יש לי בשר מס’ 8 (שריר) זה בסדר?

היי. האם צריך להרתיח הזיתים שלוש פעמים? כל פעם 10-15 דקות?

ניקי יקרה
יש לי בשר מספר 3, גוש גדול.
יש לך אולי מתכון עבורי?
עדיף בתנור..
תודה רבה