יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

10 יוני 2012
(Visited 118,138 times, 1 visits today)
קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי, כל מילה שאני אכתוב על התבשיל המופלא הזה מיותרת. אין סיכוי שאני יוכל להעביר במילים את הטעם הנהדר והריח המשגע שיש בבית עדיף שהתמונות ידברו במקומי.

מרכיבים:

קילו וחצי אסאדו עגל טרי חתוך לקוביות גדולות
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
3 – 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
ראש שום מפורק או שתי שיני שום קצוצות
חבילת פטריות פרוסות
כף פפריקה
כפית גריל עוף
א. מרק
מל”פ ( מלח, פלפל)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לטגן את הבשר מכל הכיוונים, להעביר לכלי אחר, באותו סיר שטיגנו את הבשר לטגן גם את הבצל, שום, פטריות, להוסיף את הבשר והתבלינים לכסות את הבשר במים, לבשל כשעה פלוס.

2. להוסיף את תפוחי האדמה, להמשיך לבשל עד שהבשר רך. להקפיד שלא יחסרו נוזלים במהלך הבישול, להוסיף במידת הצורך. מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר, לבדוק טעמים.

הבשר יוצא רך, נהדר וטעים, מעדן !

הערות:
האסאדו נחשב בשר שומני, מי שלא אוהב את השומן שיבקש מהקצב נתח פחות שומני, אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף מספר 5 להגיש עם אורז, פירה כשלוש וחצי ארבע שעות על האש.

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתיקדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

גולשים מכינים וממליצים:

יעל : הכנתי בלי הפטריות יצא מעדן פשוט מהמם!!!
מחכה לימי חמישי לקבל את הפוסט שלך ולפנק את המשפחה במתכונים
המדהימים והשווים מהאתר.
תבורכי ניקי!

לאה : הכנתי לשבת שעבר, ביום חמישי, כי ביום שישי לא הייתי יכולה להספיק ויצא מעולה! הבן שלי מאוד אוהב בשר אך איני יודעת להכין, אז את יכולה לדמיין כמה את עוזרת לי עם המתכונים המקסימים שלך.
אני מאוד שמחה שמצאתי את האתר שלך ושמרתי מלא מתכונים שאני מתכוונת להכין ב”ה.
תודה רבה, את אלופה בהחלט!

סיגי : ניקי, תודה לך על האתר הזה! את פשוט מדהימה! הכנתי את האסאדו לשבת יצא מושלם, הכנתי גם את הבורקס בשר בתוספת הרוטב פטריות וגם את הסלט חציל ופלפלים קלויים והכל ממש ממש ממש טעים! אני כ”כ מודה לך על השיתוף הנפלא הזה של המתכונים שלך. אח..אם רק הייתי יודעת מי את- הייתי קופצת עלייך עם חיבוק דב ענקי..שיהיה לך שבוע מקסים..

שרה : יקירתי, זה אכן מעדן אמיתי! תודה רבה (:

שם : ניקי היקרה! הכנתי התבשיל לשישי בערב, ויצא מ-ע-ד-ן!! במקום תפ”א רגיל שמתי את הירושלמי ופשוט – כולם ליקקו את האצבעות. אני מודה לך מקרב ליבי!!!

ליבנת : “לא מפסיקה להכין את התבשיל המשגע הזה.. פשוט מעדן!!”

עדי : “מתכון פצצה !!”

סינטיה : “חזרתי לעדכן ויש לי רק מילה לומר: וואו!!!!!!!!!!!!
הכנתי בלי פטריות ויצא מעדן!!!”

מיכל : “הכנתי את האסאדו לשבת יצא מעולה!! לאחר הבישול הראשוני (של שעה) הוא בילה על הפלטה עוד כ- 3 שעות. הבשר יצא רך ונימוח בפה והריח שהתפשט בבית כל השבת הטריף את כולם. לא נרגענו עד שהתבנית היתה נקיה מהניגובים עם החלה.
טעייייים בטירוף!
תודה רבה על מתכונים נפלאים!”

הרשם
עדכן
423 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי
יתאים להוסיף ברוקולי בסוף הבישול

תודה על מתכונים מאלפים..
יתאים להוסיף ברוקולי שעה לפני סיום בישול??

היי
במה אפשר להחליף את הפטריות.
והאם צריך לכסות את הסיר?
תודה

היי ניקי,
במה אפשר להחליף את הפטריות?

שלום וחג שמח.
שאלה של טירון במטבח… בבישול בסיר לחץ, להכניס את תפו”א מתחילת הבישול?

ניקי שלום וחג שמח!
מתאים לבשל בסוטאז’ או עדיף בסיר? כלי הפסח שלי מצומצמים מאוד 🙂

היי ניקי יש תחליף לגריל עוף אם אין לי?