קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי, כל מילה שאני אכתוב על התבשיל המופלא הזה מיותרת. אין סיכוי שאני יוכל להעביר במילים את הטעם הנהדר והריח המשגע שיש בבית עדיף שהתמונות ידברו במקומי.

מרכיבים:

קילו וחצי אסאדו עגל טרי חתוך לקוביות גדולות
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
3 – 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
ראש שום מפורק או שתי שיני שום קצוצות
חבילת פטריות פרוסות
כף פפריקה
כפית גריל עוף
א. מרק
מל”פ ( מלח, פלפל)

הכנות:

1. לטגן את הבשר מכל הכיוונים, להעביר לכלי אחר, באותו סיר שטיגנו את הבשר לטגן גם את הבצל, שום, פטריות, להוסיף את הבשר והתבלינים לכסות את הבשר במים, לבשל כשעה פלוס.

2. להוסיף את תפוחי האדמה, להמשיך לבשל עד שהבשר רך. להקפיד שלא יחסרו נוזלים במהלך הבישול, להוסיף במידת הצורך. מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר, לבדוק טעמים.

הבשר יוצא רך, נהדר וטעים, מעדן !

הערות:
האסאדו נחשב בשר שומני, מי שלא אוהב את השומן שיבקש מהקצב נתח פחות שומני, אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף מספר 5 להגיש עם אורז, פירה כשלוש וחצי ארבע שעות על האש.

91391 צפיות 41 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתיקדרת אסאדו ותפוחי אדמה מעדן אמיתי

גולשים מכינים וממליצים:

יעל : הכנתי בלי הפטריות יצא מעדן פשוט מהמם!!!
מחכה לימי חמישי לקבל את הפוסט שלך ולפנק את המשפחה במתכונים
המדהימים והשווים מהאתר.
תבורכי ניקי!

לאה : הכנתי לשבת שעבר, ביום חמישי, כי ביום שישי לא הייתי יכולה להספיק ויצא מעולה! הבן שלי מאוד אוהב בשר אך איני יודעת להכין, אז את יכולה לדמיין כמה את עוזרת לי עם המתכונים המקסימים שלך.
אני מאוד שמחה שמצאתי את האתר שלך ושמרתי מלא מתכונים שאני מתכוונת להכין ב”ה.
תודה רבה, את אלופה בהחלט!

סיגי : ניקי, תודה לך על האתר הזה! את פשוט מדהימה! הכנתי את האסאדו לשבת יצא מושלם, הכנתי גם את הבורקס בשר בתוספת הרוטב פטריות וגם את הסלט חציל ופלפלים קלויים והכל ממש ממש ממש טעים! אני כ”כ מודה לך על השיתוף הנפלא הזה של המתכונים שלך. אח..אם רק הייתי יודעת מי את- הייתי קופצת עלייך עם חיבוק דב ענקי..שיהיה לך שבוע מקסים..

שרה : יקירתי, זה אכן מעדן אמיתי! תודה רבה (:

שם : ניקי היקרה! הכנתי התבשיל לשישי בערב, ויצא מ-ע-ד-ן!! במקום תפ”א רגיל שמתי את הירושלמי ופשוט – כולם ליקקו את האצבעות. אני מודה לך מקרב ליבי!!!

ליבנת : “לא מפסיקה להכין את התבשיל המשגע הזה.. פשוט מעדן!!”

עדי : “מתכון פצצה !!”

סינטיה : “חזרתי לעדכן ויש לי רק מילה לומר: וואו!!!!!!!!!!!!
הכנתי בלי פטריות ויצא מעדן!!!”

מיכל : “הכנתי את האסאדו לשבת יצא מעולה!! לאחר הבישול הראשוני (של שעה) הוא בילה על הפלטה עוד כ- 3 שעות. הבשר יצא רך ונימוח בפה והריח שהתפשט בבית כל השבת הטריף את כולם. לא נרגענו עד שהתבנית היתה נקיה מהניגובים עם החלה.
טעייייים בטירוף!
תודה רבה על מתכונים נפלאים!”

388
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמר

הי ניקי. הסיר כבר 3 שעות על האש (והבית מריח נהדר!).
כיסיתי את הבשר במים כפי שכתוב במתכון אבל עדין יש בסיר הרבה נוזל. זה אמור להיות כך או שכדאי לחמם את הסיר ללא מכסה שיתאדו קצת הנוזלים? .

תמר

הי ניקי. כמה זמן בישול בסך הכל?
תודה!

Key

היי ניקי. רשמתי את אותה שאלה בדיוק במתכון אחר בטעות, סליחה! אני רוצה את המתכון הזה.. שואלת שוב:
האם מתאים בשר מספר 6? (מה ההבדל בין 5 ל6?)

לגבי בישול בסיר לחץ, אחרי שלבי הטיגון לשים גם את התפו”א וגם את הבשר ביחד בסיר לחץ ולבשל כשעה?

תודה מראש.
שבת שלום יקרה.

סיטאר

הי ניקי
אני כל פעם נהנת להכין מהמתכונים הבטוחים שלך שלא זז מכל מה שאת מתארת זה קודם כל
רציתי לשאול אם ערמונים יוסיף טעם מיוחד?!
או שעדיף להשאר ככה לפי המתכון !?!
תודה

ליטל

היי ניקי 2 שאלות בבקשה:
1. לקילו בשר מס’ 5 צריך לשנות משהו בכמויות ?
2. מה הכוונה “ראש שום מפורק”

תודה רבה !

סמדר מתנה

ניקי שלום. ניתן לבשל את המתכון בסיר רוסטר על הגז? וכמה זמן בישול?

שריאל

הייי .. אפשר להוסיף שעועית לבנה ? זה יהיה טעים?