יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מנות ראשונות מתכוני דגים מתכונים לסוכות מתכונים לפסח

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

13 מרץ 2013
(Visited 63,121 times, 49 visits today)
פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

אני לא יודעת מה יותר טעים כאן הדגים או בעצם הירקות, הכל טעים!
אני אוהבת את הטעם של הירקות האפויים שילוב נהדר עם הדג. אין טיגונים הכל אפוי. נקרא לו בריא ? לא אבל די קרוב.
כשלא מתאים לאכול בשר זאת מנה נהדרת טעמים טובים היא לא כבדה על הבטן ואפשר לאכול בכיף 🙂

5 מנות

מרכיבים:

5 פילה אמנון
לימון גדול

5 תפוחי אדמה
2 פלפלים גדולים
בצל גדול
10 עגבניות שרי / 2 עגבניות
כוס מים
1/3 כוס שמן זית
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כורכום
כפית פטרוזיליה מיובשת
כפית כוסברה מיובשת
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. לחצות את הפילטים באמצע לסדר על צלחת שטוחה לסחוט מעל מיץ לימון להשרות שעה וחצי ולשטוף.

2. אפשרויות:
לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות ולבשל אותם שתי דקות במים רותחים או לחתוך את התפוחי אדמה לפלחים להזליף עליהם שמן ומלח ולאפות 20 דקות ב 220 מעלות (רק את הפלחים לאפות)

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, במידה ופרסתם את תפוחי האדמה לעיגולים שימו אותם בקערה, את הפלפלים לחתוך למקלות עבים, את הבצל לחתוך לקוביות בינוניות ולצרף לתפוחי אדמה, להוסיף את התבלינים, עשבי תיבול והשמן זית ולערבב טוב.

4. במידה ואפיתם לפני את התפוחי אדמה תכינו את שלב 3 בלי התפוחי אדמה ואז את הירקות תשימו מעל התפוחי אדמה, להכניס לתנור להוסיף כוס מים ולאפות עד שכל הירקות רכים כ 25 דקות.

5. לתבל את הדגים עם התיבול שנותר בקערה, להניח את הדגים על הירקות ולאפות עוד 15 דקות אין צורך לכסות.

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

גולשים מכינים וממליצים:

סבטלנה : תודה רבה על המתכון מאוד טעים ומוצלח . מאוד אוהבת את האתר שלך

שיילו : היי ניקי,
רציתי רק לספר לך שהכנתי אתמול ויצא ט-ע-י-ם כל כך פשוט וטעים ברמות
גירדנו את התבנית..גם הקטנה שלא אוהבת דגים אכלה.
לגמרי מתכון שימשיך איתנו הלאה..
תודה ושבת שלום.

ורד: “דג מ-ע-ו-ל-ה. שבת שעברה ליקקנו את האצבעות. השבת מכינה אותו שוב!”

שרית : “הכנתי בשבוע שעבר בלי תפוחי אדמה, הילדים שלי שידועים בזה שלא אוכלים כלום, טרפו הכל וחיסלו את כל (!!!) התבנית בערב שבת!
את קבועה אצלי במטבח וכל מתכון- בונבון!!!
תודה רבה”

הרשם
עדכן
447 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום רב,
האם אפשר לשים 2 כפיות שמיר במקום כפית פטרוזיליה וכפית כוסברה?

קראתי ולא מצאתי בשלבי ההכנה את כוס המים

רציתי לעדכן שזה אחד המתכונים הכי טעימים שכחתי את הכוס מים ועדיין יצא טעים ברמות מזל שלא אכלו את התבנית

ניקי שבת שלום
אם משתמשים בפטאוזליה וכוסברה טרייה האם מכניסים את זה עם כל התבלינים או מפזרים מעל

הי ניקי, לאן נעלמה כוס המים במתכון? האם ויתרת עליה?

כמה שאלות
1. אפשר לוותר על ההשריה ?
2. אפשר לוותר על התפו”א?
3. אפשר להשתמש עם פטרוזיליה רגילה(עלים) ולוותר על הכוסברה?
4. הכי חשוב מה המתכון ל2 מנות?
ואיך יודעים אם צריך מלח או לא?
תודה רבה על המתכונים נהנית כל פעם מחדש מהתוצאות

הי ניקי, לא שוטפים את הדגים מהלימון?