


פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול
אני לא יודעת מה יותר טעים כאן הדגים או בעצם הירקות, הכל טעים!
אני אוהבת את הטעם של הירקות האפויים שילוב נהדר עם הדג. אין טיגונים הכל אפוי. נקרא לו בריא ? לא אבל די קרוב.
כשלא מתאים לאכול בשר זאת מנה נהדרת טעמים טובים היא לא כבדה על הבטן ואפשר לאכול בכיף 🙂
5 מנות
מרכיבים:
5 פילה אמנון
לימון גדול
5 תפוחי אדמה
2 פלפלים גדולים
בצל גדול
10 עגבניות שרי / 2 עגבניות
כוס מים
1/3 כוס שמן זית
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כורכום
כפית פטרוזיליה מיובשת
כפית כוסברה מיובשת
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחצות את הפילטים באמצע לסדר על צלחת שטוחה לסחוט מעל מיץ לימון להשרות שעה וחצי ולשטוף.
2. אפשרויות:
לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות ולבשל אותם שתי דקות במים רותחים או לחתוך את התפוחי אדמה לפלחים להזליף עליהם שמן ומלח ולאפות 20 דקות ב 220 מעלות (רק את הפלחים לאפות)
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, במידה ופרסתם את תפוחי האדמה לעיגולים שימו אותם בקערה, את הפלפלים לחתוך למקלות עבים, את הבצל לחתוך לקוביות בינוניות ולצרף לתפוחי אדמה, להוסיף את התבלינים, עשבי תיבול והשמן זית ולערבב טוב.
4. במידה ואפיתם לפני את התפוחי אדמה תכינו את שלב 3 בלי התפוחי אדמה ואז את הירקות תשימו מעל התפוחי אדמה, להכניס לתנור ולאפות עד שכל הירקות רכים כ 25 דקות.
5. לתבל את הדגים עם התיבול שנותר בקערה, להניח את הדגים על הירקות ולאפות עוד 15 דקות אין צורך לכסות.
גולשים מכינים וממליצים:
סבטלנה : תודה רבה על המתכון מאוד טעים ומוצלח . מאוד אוהבת את האתר שלך
שיילו : היי ניקי,
רציתי רק לספר לך שהכנתי אתמול ויצא ט-ע-י-ם כל כך פשוט וטעים ברמות
גירדנו את התבנית..גם הקטנה שלא אוהבת דגים אכלה.
לגמרי מתכון שימשיך איתנו הלאה..
תודה ושבת שלום.
ורד: “דג מ-ע-ו-ל-ה. שבת שעברה ליקקנו את האצבעות. השבת מכינה אותו שוב!”
שרית : “הכנתי בשבוע שעבר בלי תפוחי אדמה, הילדים שלי שידועים בזה שלא אוכלים כלום, טרפו הכל וחיסלו את כל (!!!) התבנית בערב שבת!
את קבועה אצלי במטבח וכל מתכון- בונבון!!!
תודה רבה”
אם אני מכינה עם בטטות במקום תפו”א יש צורך גם לבשל ולאפות מראש?
הי ניקי,
אני מבינה שאחרי שהתפוחי אדמה היו בתנור ב220 מעלות, אני מורידה ל180 מעלות ומכניסה אותם שוב עם הירקות ל25 דק’ נכון? וסליחה על כ”כ הרבה השאלות
ניקי הי,
הפשרתי את הדגי אמנון עכשיו, ובסוף אני רוצה לעשות אותם מחר, האם להשרות בלימון מעכשיו עד מחר? או להשרות מחר שעה וחצי?
ואיך אני שמה את הדג בתבנית? עם העור כלפי מעלה או מעטה?
המון תודה לך על העזרה
הי ניקי,
אם אני רוצה לעשות בערך 7-8 מנות, מה הכמויות של המצרכים שאצטרך? להוסיף באופן יחסי את הכל?
לגבי לחצות את הפילטים, לא ממש הבנתי, את חוצה אותם לאורך או לרוחב?
ולגבי התפוחי אדמה, את מקלפת אותם, נכון?
היי ניקי,
לא ברור מה עושים עם כוס המים, נראה לי ששינית את המתכון, כי אין לגביה הוראות.
האם היא צריכה להיות חמה? באיזה שלב מוסיפים אותה, ולאן?
תודה רבה 🙂