


פרפר עוף שלם על מצע ירקות
פרפר עוף שלם על מצע ירקות, דרך מיוחדת ולא שיגרתית להגיש עוף. אני לא עשיתי כלום הקצב עושה הכל. העוף והירקות ביחד ומכיוון שהוא פתוח מאוד קל לטעמים להיספג טוב בעוף , יש לי כאן ארוחה שלמה בכלום עבודה באמת שהתנור עושה הכל. אני מאוד נהנית מההתלהבות של הילדים כשהם רואים את העוף. המלצה חמה הוא טעים מאוד.
מרכיבים:
עוף שלם חתוך בצורת פרפר (תבקשו מהקצב)
בצל
2 בטטות
3 תפוחי אדמה
3 פלפלים
תיבול:
חצי כוס שמן זית / קנולה
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
כפית שום כתוש
כפית פטרוזיליה מיובשת
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לפרוס את הירקות דק ולשמור בצד. לערבב את השמן והתיבול לתבל את העוף ולהשרות לילה.
2. בתיבול שנותר לתבל את הירקות לסדר בתבנית מעל להניח את העוף.
3. לאפות כשעה וחצי חום בינוני.
גולשים מכינים וממליצים:
גיאצ’וק : “אהלן ניקי, העוף הזה מעולה כמנה זוגית אבל הפעם הוא השביע איש רעב אחד 😉
תודה על המתכון!”
היי ניקי
רשמת במתכון פפריקה
איזה פפריקה לסים חריפה או מתוקה?
האם אפשר בלי להשרות? יש לי עוף מופשר ואני מחפשת מה לעשות איתו…
הי ניקי,
האם לכסות את העוף בנייר כסף??
ניקי בוקר טוב
אם אני מתבלת את העופות והירקות ביחד ומשרה ללילה האם זה בסדר?
או לחילופין את הירקות איפה אני משאירה שלא ישחיר לי
תודה וחג שמח
מתכונים ניפלאים אך יש לי בעייה עם מתכוני העוף שיש עליו עור ואם אופים יחד עם ירקות מופרש שומן על הירקות שלא הייתי רוצה לאכול את זה. אם אוריד את העור יתכן והעוף יתייבש מה עושים?
היי ניקי
רציתי לשאול האם אפשר לעשות עם ירכיים ושוקים ?
תודה
בוקר טוב ניקי!
רעיון פשווט מדליק!! אני הולכת לנסות בחג 🙂