


פרפר עוף שלם על מצע ירקות
פרפר עוף שלם על מצע ירקות, דרך מיוחדת ולא שיגרתית להגיש עוף. אני לא עשיתי כלום הקצב עושה הכל. העוף והירקות ביחד ומכיוון שהוא פתוח מאוד קל לטעמים להיספג טוב בעוף , יש לי כאן ארוחה שלמה בכלום עבודה באמת שהתנור עושה הכל. אני מאוד נהנית מההתלהבות של הילדים כשהם רואים את העוף. המלצה חמה הוא טעים מאוד.
מרכיבים:
עוף שלם חתוך בצורת פרפר (תבקשו מהקצב)
בצל
2 בטטות
3 תפוחי אדמה
3 פלפלים
תיבול:
חצי כוס שמן זית / קנולה
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
כפית שום כתוש
כפית פטרוזיליה מיובשת
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לפרוס את הירקות דק ולשמור בצד. לערבב את השמן והתיבול לתבל את העוף ולהשרות לילה.
2. בתיבול שנותר לתבל את הירקות לסדר בתבנית מעל להניח את העוף.
3. לאפות כשעה וחצי חום בינוני.
גולשים מכינים וממליצים:
גיאצ’וק : “אהלן ניקי, העוף הזה מעולה כמנה זוגית אבל הפעם הוא השביע איש רעב אחד 😉
תודה על המתכון!”
אני רוצה להוסיף עוד 2 כרעיים. להוסיף עוד תיבול?
ניקי המקסימה.זה נשמע מדהים.ינוסה בקרוב.חג שמח מכל הלב ותודה רבה לך על הכל.
היי ניקי האם להשרות גם את הירקות במשך כל הליילה?
ניקי שלום,
האם אפשרי להוסיף אפונה? ואם כן, להוסיף לפני האפייה, בזמן האפייה או אחרי?
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!
זו אני הכל בסד
רק למה אחרי שאני מוספיה מתכון למחברת המתכונים מופיע לי שהמחברת ריקה ???
אני קונה עוף קפוא שלם,שמגיע כמובן חצוי באמצע-אפשר פשוט לפרוס אותו על התבנית כמו בתמונה או שיש עוד חיתוכים שהקצב מבצע?
שבת שלום ניקי!
אני מכינה ארוחת שבת היום בהשראתך 🙂
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הבטטות בדלעת?
נ.ב. תודה על מתכונים אאשש!!