קדרת בשר ותפוחי אדמה ביין אדום
קדרת בשר ותפוחי אדמה ביין אדום, הריח שמתפשט בבית שהקדרה הזאת בתנור תענוג להריח.
אחת המנות הכי אהובות אצלי בבית, מתכון וותיק שמככב אצלי כבר כמה שנים טובות.
הבשר יוצא רך רך ונימוח בפה, התפוחי אדמה יוצאים כל כך רכים וטעימים. מאוד מתאים לחג שמתקרב למי שעדיין מתלבט בקשר למנה בשרית קבלו מתכון שכולם יחשבו שעבדתם קשה להכין אותו ובעצם הכי קל שיש.
מרכיבים:
קילו צלי כתף (מספר 5) חתוך לקוביות יחסית גדולות
3 בצלים חצויים ופרוסים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינונית
400 ג` tomato max (קופסא קטנה)
חצי כוס יין אדום
חצי כוס מים
כפית פפריקה
חצי כפית קינמון
סוכר ( לפי הטעם)
א. מרק
פש"ג
מלח
הכנות:
1. לטגן את רצועות הבצל ולהזהיב, לפזר את הבצל בתחתית הקדרה.
2. לטגן את הבשר בשמן חם מכל הצדדים ולהניח על הבצל, לערבב את שאר המצרכים (חוץ מהתפוחי אדמה) לצקת על הבשר ולכסות.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות לשעתיים. אחרי שעתיים להוסיף את תפוחי האדמה שישקעו ברוטב לשעה וחצי נוספת. לוודא שהבשר ותפוחי האדמה רכים.
תכינו חלה טרייה לרוטב…
גולשים מכינים וממליצים:
מוטי : התבשיל הזה מעולה!
הבשר יצא רך מאד , תפוחי האדמה נהדרים והתיבול עדין.
איזה פנאן שנשאר קצת גם למחר. מושלם.
בר : היום הכנתי את הקדרת בשר. יצא מושלם!!! הבשר יצא מדהים. קיבלתי המון מחמאות. תודה רבה לך על מתכון מדהים. וכבר התמכרתי לאפליקציה.
סוזן : "יצא מדהים וטעים, הכנתי בתחילת השבוע, היום שוב לארוחת שישי עפ״י בקשת בתי. תודה רבה על מתכון קל וטעים ומריח נפלא."
שי : מ-ו-ש-ל-ם-!