יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי עוף קלים

תבשיל קורקבנים ברוטב

19 מרץ 2013
(Visited 2,501 times, 2 visits today)
תבשיל קורקבנים ברוטב

תבשיל קורקבנים ברוטב

אני חייבת לומר את זה קורקבנים לא מקבלים את הכבוד הראוי להם, זה פתרון נפלא וזול (דגש על זול) לארוחת צהריים או למנה עיקרית לארוחת שישי אפילו הילדים אוכלים אותם אביב מבקש לאכול קורקבנים כל הזמן.
העניין הוא כזה לבשל אותם מספיק זמן כדי שיהיו רכים מאוד וזה מצריך סבלנות, לא צריך להיות בסביבה שימו בסיר ואחת ל תנו מבט, הרוטב הורס והקורקבנים סופגים אותו אני מוסיפה ירקות והכל ביחד נותן סיר של שבת.
תגישו עם חלת השבת ותראו איך אנשים מלקקים את האצבעות, 3 אנשים ירדו על הסיר הטעים הזה וניגבו את התחתית לא השאירו טיפה מהרוטב, הגשתי על מצע אורז עם עדשים ואווו סיר מדהים! (וזול)

3 מנות

מרכיבים:

500 ג' קורקבני עוף
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
5 שיני שום פרוסות דק
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 עגבניות
2 – 3 כוסות מים
100 ג' רסק עגבניות – 2 כפות

תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כמון
חצי כפית גריל עוף
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל את הקורקבנים כשעה וחצי לסנן ולקרר אם יש קליפה קשה לחתוך ולהוציא, אפשר לחצות את הקורקבנים או להשאיר כמו שזה (אני קונה נקי)

2. להרתיח מים לחרוץ X בתחתית כל עגבנייה לבשל 3 דקות לסנן לקרר לקלף ולחתוך לקוביות.

3. לחצות את הקורקבנים לחמם סיר רחב עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את השום, גזר, פלפל, עגבניות, רסק, מים ותבלינים להרתיח ולהוסיף את הקורקבנים.

4. לבשל כשעה וחצי מכוסה על אש בינונית מידי פעם לנענע את הסיר בעדינות.

עם הזמן שיניתי את המתכון, הורדתי את היין האדום והוספתי כמון גריל עוף ופלפל ירוק.

תבשיל קורקבנים ברוטבתבשיל קורקבנים ברוטב

גולשים מכינים וממליצים:

מוריה : "טעים בטירוף! תודה רבה"

הרשם
עדכן
12 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן