תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום, חיפשתי דרך לכתוב את בעדינות לא כל המשפחות יכולות להרשות לעצמן בשר יקר לארוחת החג ויש בשרים זולים שאפשר להכין מהן יופי של מנות.
לא חייבים להכין בשר יקר בשביל ארוחה טובה אפשר לעשות קסמים גם עם משהו פשוט וזול שיוצא טעים מאוד.

מרכיבים:

500 ג’ קורקבנים
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
100 ג’ רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית בזיליקום מיובש
כפית שטוחה של סוכר (לפי הטעם)
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לפני הכל להרתיח את הקורקבנים כשעתיים. לטגן את הבצל עד שהוא שקוף לחתוך קטן את הקורקבנים להוריד את הקרום הלבן במידה ויש ולהוסיף לבצל לטגן כמה דקות להוסיף את העגבניות, רסק, סוכר ותבלינים להוסיף את היין ולכסות במים.

2. להרתיח ולהנמיך את האש לקצת פחות מבינונית לכסות ולהשאיר פתח קטן לבשל כשעה מידי פעם לערבב ולתקן תיבול.

הערות:
במידה וחסר נוזלים להוסיף.
להגיש עם אורז / פירה

2460 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

גולשים מכינים וממליצים:

מוריה : “טעים בטירוף! תודה רבה”


10
תגובות

  הרשם  
עדכן
מריה

לא היה עגבניות אז עשיתי עם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
יצא מעלף! אמא שלי הייתה מכינה קורקבנים ותמיד הם היו לא משהו בכלל
אבל אמרתי ננסה וזה משהו אחר לגמריי נמס מרוב שזה רך
תודה 🙂

שירה

הריח.. אוי הריח המדהים הזה שמציף את הבית.
מיועד לארוחת שישי אבל נראה לי ש’אטעם’

קרן ואזה פחימה

ניקי אפשר מתכון לקדאיף במילוי בשר ?
ויש לך מושג איפה קונים קדאיף ?

איריס

ב”ה
שלום ניקי,
חיפשתי היום בסופר לבבות למתכון אחר שלך ולא היה, אז רציתי לקנות קורקבנים, אך משום מה המוכר אמר לי שזה לא מוכשר וצריך להכשיר את זה. מחר שאהיה בבני ברק- אשאל על קורקבנים. אולי יש מוכשרים, כי אני לא יודעת איך מכשירים.
תודה על המתכונים. אני רושמת אותם במחברת. הבת שלי אמרה לי שהאוכל ממש טעים והיא יודעת שזה ממך…
איריס

שירה

האם צריך לנקות את הקורקבנים- לפני או אחרי הבישול?
והם כל ה”איכס”(מרה וכו)יורד איך שהוא?