יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לפסח תבשילי עוף קלים

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

19 מרץ 2013
(Visited 905 times, 2 visits today)
קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום, חיפשתי דרך לכתוב את בעדינות לא כל המשפחות יכולות להרשות לעצמן בשר יקר לארוחת החג ויש בשרים זולים שאפשר להכין מהן יופי של מנות.
לא חייבים להכין בשר יקר בשביל ארוחה טובה אפשר לעשות קסמים גם עם משהו פשוט וזול שיוצא טעים מאוד.

מרכיבים:

500 ג’ קורקבנים
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין אדום יבש
100 ג’ רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית בזיליקום מיובש
כפית שטוחה של סוכר (לפי הטעם)
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. לפני הכל להרתיח את הקורקבנים כשעתיים. לטגן את הבצל עד שהוא שקוף לחתוך קטן את הקורקבנים להוריד את הקרום הלבן במידה ויש ולהוסיף לבצל לטגן כמה דקות להוסיף את העגבניות, רסק, סוכר ותבלינים להוסיף את היין ולכסות במים.

2. להרתיח ולהנמיך את האש לקצת פחות מבינונית לכסות ולהשאיר פתח קטן לבשל כשעה מידי פעם לערבב ולתקן תיבול.

הערות:
במידה וחסר נוזלים להוסיף.
להגיש עם אורז / פירה

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

תבשיל קורקבנים עם עגבניות ויין אדום

גולשים מכינים וממליצים:

מוריה : “טעים בטירוף! תודה רבה”

הרשם
עדכן
12 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי רציתי לדעתתבשיל הזה לצרף גרגירי חומוס?

לא היה עגבניות אז עשיתי עם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
יצא מעלף! אמא שלי הייתה מכינה קורקבנים ותמיד הם היו לא משהו בכלל
אבל אמרתי ננסה וזה משהו אחר לגמריי נמס מרוב שזה רך
תודה 🙂

הריח.. אוי הריח המדהים הזה שמציף את הבית.
מיועד לארוחת שישי אבל נראה לי ש’אטעם’

ניקי אפשר מתכון לקדאיף במילוי בשר ?
ויש לך מושג איפה קונים קדאיף ?

ב”ה
שלום ניקי,
חיפשתי היום בסופר לבבות למתכון אחר שלך ולא היה, אז רציתי לקנות קורקבנים, אך משום מה המוכר אמר לי שזה לא מוכשר וצריך להכשיר את זה. מחר שאהיה בבני ברק- אשאל על קורקבנים. אולי יש מוכשרים, כי אני לא יודעת איך מכשירים.
תודה על המתכונים. אני רושמת אותם במחברת. הבת שלי אמרה לי שהאוכל ממש טעים והיא יודעת שזה ממך…
איריס

האם צריך לנקות את הקורקבנים- לפני או אחרי הבישול?
והם כל ה”איכס”(מרה וכו)יורד איך שהוא?