צלעות כבש עם תפוחי אדמה בתנור
צלעות כבש עם תפוחי אדמה בתנור, כל התיאורים שאני אכתוב כאן לא יעבירו את הטעם הנהדר של הצלעות האלה, זה כל כך טעים! שווה ברמות מומלץ לארוחה חגיגית או סתם לפנק את הבעל עם בשר טוב. מנה מדהימה שמלקקים את האצבעות ממנה.
4 מנות
מרכיבים:
10 צלעות כבש (יש קפוא)
10 בצלצלי שאלוט
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
שן שום פרוסה
2 כפות דבש / סילאן
בין כוס לכוס וחצי מים
כפית גדושה גריל עוף
כפית גדושה פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. במחבת חמה, לטגן את הצלעות משני הצדדים עד הזהבה, להמליח ולפלפל ולשמור בצד.
2. במחבת נפרדת לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית ולטגן את תפוחי האדמה עד הזהבה לפלפל ולהמליח.
2. למחבת חמה להוסיף את הסילאן, תבלינים והמים, לבשל כמה דקות את הרוטב לערבב כל הזמן, לבדוק טעמים.
3. לסדר את הצלעות בתבנית לפזר את התפוחי האדמה שאלוט שום ולצקת את הרוטב מעל הכל ולכסות.
4. חום בינוני 180 מעלות, 45 דקות או עד שהצלעות רכות.
יאמי!
גולשים מכינים וממליצים:
שירה : "שבוע שלישי ברציפות 🙂
מתכון נהדר!"
טל: "נהדר!!!!!!"
שלהבת : "יצא מעולה! תודה"
דינה : "אני לא זוכרת אם כבר הגבתי על המתכון הזה, אבל הוא פשוט טעים! הכנתי אותו המון פעמים וזה נהיה סמל שלנו. תודה לך!!"
שי : "המתכון מצויין זו הפעם השניה שאני מכינה אין עליך
ליקקנו את האצבעות.
תמשיכי במתכונים טעימים ומוצלחים."
יפעת : "יצא נדירררררררר"
חאלד : "יצא חבל על הזמן טעים מאד אני כל הזמן עוקב אחריך
תודה"
אסתי : "מדהים
טעים אליפות עולםםם!!!!!"
שירה : " הכנתי אתמול לאורחים, יצא משובח וחוסל, תודה על עוד מתכון מעולה, אני בשוק שהכנתי טלה, ושיצא טוב כל כך 🙂
יערה : "שוב אלפי תודות…. המתכון מנצח!!!
שם : "רציתי לעדכן אותך שהכנתי את המנה הזאת לבעלי בתוספת פירה ליום ההולדת שלו ובסוף הארוחה קיבלתי הצעת נישואין שנייה 🙂 תודה על הכל!"
גיאצ'וק : "תודה על המתכון הנפלא ניקי – הזוגית ואני לא יכולנו להפסיק לטרוף ונשארו רק עצמות מכורסמות :-)"