יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

בשר צלי עם פטריות ותפוחי אדמה

10 יוני 2012
(Visited 28,134 times, 5 visits today)
בשר צלי עם פטריות ותפוחי אדמה

בשר צלי עם פטריות ותפוחי אדמה

מתכון מושלם לארוחת שישי, כשאני רוצה לפנק את המשפחה עם בשר טוב עם המון רוטב, תפוחי אדמה שסופגים את הרוטב הפטריות נותנות את הטעם שלהן, נגיעות של שום ואיזה טעם נפלא רכות של בשר.
ההכנה פשוטה בלי להסתבך הדבר היחיד סבלנות תנו לבשל להתבשל תהנו מהריח ותקבלו מתכון מופלא חגיגי שמתאים לכל אירוח.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
3 בצלים
שיני שום
20 פטריות שמפיניון
3 תפוחי אדמה
1/3 כוס יין אדום חצי יבש
כף גדושה פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לבשל את הבשר חצי שעה בסיר לחץ.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולטגן עוד שתי דקות.

3. לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לבצל לטיגון של דקה, להוסיף את הבשר לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את היין, לכסות את הבשר במים ולהוסיף תבלינים.

4. לכסות עם מכסה לבשל שעה וחצי שעתיים לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות ולהוסיף לבשר לנער בעדינות את הסיר ולהמשיך לבשל עוד כשעתיים מכוסה או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.

*5. אני נותנת עוד אפשרות הכנה לתבשיל הזה:
לדלג על השלב הראשון, לפני שמוסיפים את הבשר לבצל להכין צלחת עמוקה עם קמח לצפות את הבשר מכל הכיוונים ולהוסיף לבצל לטגן כמה דקות ולהמשיך כמו שכתבתי.

הוגש עם אורז בסמטי, סלט כרובית של מסעדות, פשטידת בשר טחון.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בבשרים מספר 4 – 5 – 6, גם אסאדו הולך. אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אי אפשר להקפיא. זה בישול ארוך כדאי להסתכל מידי פעם ולבדוק שלא חסר נוזלים.
אפשר להכין בלי יין, אם רוצים טעם מודגש יותר של יין אפשר לשים כוס יין אדום, אני ממליצה לשים יין שאוהבים.
הבשר צריך כשלוש וחצי ארבע שעות על האש.
הכנה בתנור: אחרי שלב 3 להכניס לתנור מכוסה לבשל שעתיים להוסיף את התפוחי אדמה ולהמשיך לבשל מכוסה עוד שעתיים.

גולשים מכינים וממליצים:

יעל: ניקי יקרה, אתר נהדר!!! הכנתי בשישי וכמו כל המתכונים שלך הבשר יצא טעים ביותר ופשוט להכין. שילוב מנצח !!!

עינת : ניקי שלום, הכנתי לשבת את הבשר וזה היה הצלחה מסחררת מעדן אמיתי שווה שווה שווה. כל יום חמישי אני נכנסת לאתר שלך ובוחרת תבשיל לשבת ועוגה לשבת ואף פעם לא התאכזבנו. בקיצור ממליצה לכולם.

בתאלל : “חייבת לכתוב – זה אחד המתכונים אבר!!!!!!”

הרשם
עדכן
552 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, תפוח אדמה ירושלמי יתאים פה?

ניקי אפשר להוסיף ערמונים במקום תפוא? אם כן באיזה שלב?

הי ניקי קניתי מספר 5 אבל הקצב הביא לי את זה כגוש ולא כחתיכות מה לעשות? אני יכולה לעשות את המתכון הזה בכל מקרה?

היי, אשמח לדעת- מה מרוויחים בכך שמצפים את חתיכות הבשר בקמח?

נ.ב. אתר מדהים וכישרון גדול. כל מה שהכנתי דרך האתר יצא פיצוץ

הי ניקי, תודה רבה על המתכונים המעולים!!!
ניתן לשים את השבר על הפלטה מערב שבת ולאכול בבוקר?
אולי בלי לבשל הרבה זמן אחרי הכנת הרוטב?
אשמח לתגובה
תודה

היי ניקי מתכון מדהים….

שלום ניקי,

אין לי סיר לחץ.
כמה זמן לוקח בישול אולי עדיף כבר בתנור?