בשר צלי עם פטריות ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בשר צלי עם פטריות ותפוחי אדמה

בשר צלי עם פטריות ותפוחי אדמה

מתכון מושלם לארוחת שישי, כשאני רוצה לפנק את המשפחה עם בשר טוב עם המון רוטב, תפוחי אדמה שסופגים את הרוטב הפטריות נותנות את הטעם שלהן, נגיעות של שום ואיזה טעם נפלא רכות של בשר.
ההכנה פשוטה בלי להסתבך הדבר היחיד סבלנות תנו לבשל להתבשל תהנו מהריח ותקבלו מתכון מופלא חגיגי שמתאים לכל אירוח.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
3 בצלים
שיני שום
20 פטריות שמפיניון
3 תפוחי אדמה
1/3 כוס יין אדום חצי יבש
כף גדושה פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. לבשל את הבשר חצי שעה בסיר לחץ.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולטגן עוד שתי דקות.

3. לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לבצל לטיגון של דקה, להוסיף את הבשר לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את היין, לכסות את הבשר במים ולהוסיף תבלינים.

4. לכסות עם מכסה לבשל שעה וחצי שעתיים לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות ולהוסיף לבשר לנער בעדינות את הסיר ולהמשיך לבשל עוד כשעתיים מכוסה או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.

*5. אני נותנת עוד אפשרות הכנה לתבשיל הזה:
לדלג על השלב הראשון, לפני שמוסיפים את הבשר לבצל להכין צלחת עמוקה עם קמח לצפות את הבשר מכל הכיוונים ולהוסיף לבצל לטגן כמה דקות ולהמשיך כמו שכתבתי.

הוגש עם אורז בסמטי, סלט כרובית של מסעדות, פשטידת בשר טחון.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בבשרים מספר 4 – 5 – 6, גם אסאדו הולך. אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אי אפשר להקפיא. זה בישול ארוך כדאי להסתכל מידי פעם ולבדוק שלא חסר נוזלים.
אפשר להכין בלי יין, אם רוצים טעם מודגש יותר של יין אפשר לשים כוס יין אדום, אני ממליצה לשים יין שאוהבים.
הבשר צריך כשלוש וחצי ארבע שעות על האש.
הכנה בתנור: אחרי שלב 3 להכניס לתנור מכוסה לבשל שעתיים להוסיף את התפוחי אדמה ולהמשיך לבשל מכוסה עוד שעתיים.

18523 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

יעל: ניקי יקרה, אתר נהדר!!! הכנתי בשישי וכמו כל המתכונים שלך הבשר יצא טעים ביותר ופשוט להכין. שילוב מנצח !!!

עינת : ניקי שלום, הכנתי לשבת את הבשר וזה היה הצלחה מסחררת מעדן אמיתי שווה שווה שווה. כל יום חמישי אני נכנסת לאתר שלך ובוחרת תבשיל לשבת ועוגה לשבת ואף פעם לא התאכזבנו. בקיצור ממליצה לכולם.

בתאלל : “חייבת לכתוב – זה אחד המתכונים אבר!!!!!!”


468
תגובות

  הרשם  
עדכן
יאמי

בזמן הבישול הארוך, על הסיר להיות בלהבה הבינונית של הגז על אש נמוכה או בינונית?

ג'ני ורון

היי ניקי אפשר להוסיף עוד ירקות כמו גזר דלעת ובטטה??

דניאל

היי ניקי,
אפשר לוותר על השלב עם הסיר לחץ ולא לצפות בקמח?

איילת

היי, הבנתי מהתגובות שבמידה ואני מוותרת על סיר הלחץ להמשיך את שאר הפעולות הכתובות כרגיל. עם קימוח או בלי?

הודיה

אפשר להכין כמו חמין ולהשאיר בלילה על הפלטה?

ורד

ניקי בוקר טוב, כמה שיני שום?

1 28 29 30