פרגיות שלמות עם בטטה ופטריות
פרגיות שלמות עם בטטה ופטריות, עוד הצעה למנה עיקרית לחג תבשיל עשיר טעים עם ירקות בשר טוב של פרגיות לפעמים לא צריך יותר כלום כי זה כל כך טוב.
מרכיבים:
8 פרגיות שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
2 עגבניות מגורדות
מעט סוכר
חצי כפית טימין מיובש
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
תיבול לפרגיות:
כפית גדושה פפריקה
חצי כפית טימין
4 – 5 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הפטריות להקפיץ כמה דקות ולהוסיף את הבטטה להמשיך לטגן כמה דקות לכסות במים ולהוסיף תבלינים. להרתיח ולהנמיך את האש לבשל עד שהבטטות רכות.
2. לתבל את הפרגיות בפפריקה, טימין, שמן זית, להמליח ולפלפל. במחבת חמה לטגן את הפרגיות כשתי דקות מכל צד ולהוסיף לתבשיל.
3. לבשל עוד כ 15 דקות.