נתחי בקר מוקפצים עם שעועית ירוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

נתחי בקר מוקפצים עם שעועית ירוקה

תוך 10 דקות יש מנה נהדרת על השולחן. אני אוהבת מנות מהירות לפעמים צריך להכין אוכל בזריזות ואין יותר מידי זמן, המנה הזאת קלאסית לזמנים כאלה. נתחי בשר רכים הכי טובים שיש שמוגשים עם שעועית ירוקה עדינה במתיקות קלה בחגיגת צבעים שעושה כיף לעיניים.

מרכיבים:

500 ג` בשר אווזית עגל טרי
(לבקש מהקצב שיחתוך למוקפץ)
3/4 חבילת שעועית ירוקה עדינה שלמה
(קפואים)
2 שיני שום שמנמנות פרוסות
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
כף יין אדום
כפית קורנפלור
חצי כפית א. סודה לשתיה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לערבב כף סילאן, כף סויה, יין, קורנפלור, סודה לשתיה ולהוסיף לבשר לערבב היטב ולהשרות כשעה פלוס.

2. לחלוט את השעועית הירוקה 3 דקות ולסנן.

3. במחבת חמה לטגן את נתחי הבשר ולהקפיץ  כ – 3 דקות, לפלפל, להמליח ולשמור בצד.

4. לטגן את השום עד הזהבה קלה להוסיף את השעועית, כף סילאן, כף סויה, לתבל  ולהקפיץ, להחזיר את הבשר, להקפיץ כמה דקות ולבדוק טעמים.

5. לעטר באגוזי קשיו  ולהגיש עם אורז לבן.

*קישטתי עם עגבניות מיובשות מעט.

4749 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

נתחי בקר מוקפצים עם שעועית ירוקה


14
תגובות

  הרשם  
עדכן
צביקה

שלום ניקי, שתי שאלות:
א. באיזה שלב נכנסת אבקת המרק, וכמה?
ב. סדר גודל של כמות המלח?

שרית

הי, נשמע מעניין , אפשר בלי שעועית ? אולי עם משהו אחר ? צריך לשנות כמויות במתכון אם אני מכינה בלי שעועית ?

סיון

האם אפשר להכין עם בשר מס’ 5 ?

רחלי

הי ניקי, האם ניתן להחליף סילאן בדבש?

עדי

היי ניקי.שתי שאלות:1. לכמה מנות המתכון אמור להספיק?
2. האם בשר גולש יהיה גם טוב? ואם לא, אז איזה בשר אני יכולה לשים שהוא לא מהיקרים?

לאה ל.

שלום ניקי 🙂
אין לי כרגע קורנפלור אבל יש לי קמח תפו”א, נראה לך שזה יהיה בסדר אם אשתמש בו?

שושי

הי ניקי, אולי שאלה טיפשית, הייתי מעדיפה לא לפתוח בקבוק יין אדום בשביל כף
איך התבשיל ילך עם יין לבן או מוסקט (יין קינוח)?