נתחי בקר מוקפצים עם שעועית ירוקה
תוך 10 דקות יש מנה נהדרת על השולחן. אני אוהבת מנות מהירות לפעמים צריך להכין אוכל בזריזות ואין יותר מידי זמן, המנה הזאת קלאסית לזמנים כאלה. נתחי בשר רכים הכי טובים שיש שמוגשים עם שעועית ירוקה עדינה במתיקות קלה בחגיגת צבעים שעושה כיף לעיניים.
מרכיבים:
500 ג` בשר אווזית עגל טרי
(לבקש מהקצב שיחתוך למוקפץ)
3/4 חבילת שעועית ירוקה עדינה שלמה
(קפואים)
2 שיני שום שמנמנות פרוסות
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
כף יין אדום
כפית קורנפלור
חצי כפית א. סודה לשתיה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב כף סילאן, כף סויה, יין, קורנפלור, סודה לשתיה ולהוסיף לבשר לערבב היטב ולהשרות כשעה פלוס.
2. לחלוט את השעועית הירוקה 3 דקות ולסנן.
3. במחבת חמה לטגן את נתחי הבשר ולהקפיץ כ – 3 דקות, לפלפל, להמליח ולשמור בצד.
4. לטגן את השום עד הזהבה קלה להוסיף את השעועית, כף סילאן, כף סויה, לתבל ולהקפיץ, להחזיר את הבשר, להקפיץ כמה דקות ולבדוק טעמים.
5. לעטר באגוזי קשיו ולהגיש עם אורז לבן.
*קישטתי עם עגבניות מיובשות מעט.