צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

קשה לבחור את המנה הבשרית לחג יש מבחר גדול הלוואי והיו ממציאים פטנט שאפשר לטעום לפני שמחליטים.
תארו לכם לשלוח יד למסך לטעום ואז להחליט. אז כנראה שאני לא אקל עליכם והנה עוד תבשיל בשר רך רך עם רוטב כזה טעים עם פטריות כמה שאני אוהבת פטריות ברוטב, כמה שהחיים טעימים במטבח…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי עגל חלב ברשת מגיע קפוא / בשר לבישול ארוך
2 בצלים
2 שיני שום
15 פטריות שמפיניון
100 ג’ רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
כף סילאן / דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר גדול להרתיח מים להוסיף, כף א. מרק ואת העלי דפנה להכניס את הבשר לבשל שלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך תבדקו בעזרת סכין. את כל הסיר כמו שהוא להכניס למקרר ל 10 – 12 שעות.

2. לפרוסות הבשר לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ ולשמור בצד.

3. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות לשים בסיר חם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון קל. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון כשתי דקות ולערבב מידי פעם.

4. להוסיף את שאר המצרכים שתי כוסות מים (מהמים של הבשר מהבישול ההתחלתי) ולתבל לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לנער את הסיר שישקעו ברוטב.

5. לבשל 40 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות במידה וחסר נוזלים להוסיף מהמים של הבישול ההתחלתי.

הוגש עם תפוחי אדמה כמו במדורה, אורז בסמטי, כרובית ברוטב, סלט חצילים פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן לבשל את הגוש שלושה ימים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש.

44022 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעים

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : “הבשר יצא מעדן, טעים להפליא! ישר כוח!”

דנידין : “חזרתי לעדכן שיצא פשוט מושלם. הבשר ככ רך וטעים. פעם ראשונה שהכנתי בשר בקר ויצא טוב ממש! תודה!!!

רויטל : “ניקי יקרה,עוד אחד מהמתכונים המוצלחים שלך…הכנתי ביום שישי והגשתי לצד אורז לבן יצא מושלם..אין עלייך ועל מתכוניך תודה רבה לך על מתכונים שתמיד תמיד יוצאים מוצלחים ונאכלים בהנאה”

382
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותם

היי ניקי 🙂
תוכלי להסביר מדוע מיותרת פה הסגירה של הבשר?
בנוסף, לא בטוחה שיהיה כזה בסופר שלי.. אם אשתמש בגוש של מספר 5, את ממליצה לקשור אותו בחוט לפני ההכנסה למים?

רחלי

היי ניקי!
תודה על המתכון נראה טוב 🙂 השאלה שלי היא עם איזו תוספת מומלץ להגיש.
תודה רבהה

sosatyam

ניקי היקרה
האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה במקום או בנוסף לפטריות? אם כן באיזה שלב ואיך?
תודה רבה וחג שמח

לינוי

היי ניקי חג שמח
אפשר להשאיר את נתח הבשר שלם ולאפות בתנור?

אורית

היי ניקי
רציתי לדעת.כמה אבקת.מרק להוסיף? ומאיזה סוג?
תודה

אורית

היי ניקי היקרה
קניתי נתח בשר מספר 5 טרי
השאלה שלי אם אני יכולה להשתמש בו למתכון? המשקל שלו 1.5 קילו צריך להגדיל כמויות?? והאם צריך לצרוב את.הבשר קודם…תודה

בתיה

שלום לך ניקי יקרה,
רוצה להכין את הצלי לליל הסדר. קניתי כתף בקר טרי. הקפאתי והיום אני מפשירה במקרר. מתי את מציעה להתחיל את בישול הנתח השלם? היום נראה לי עדיין מוקדם.
הבשר שוקל 2 ק”ג. מה צריך להכפיל? את כמות התבלינים? הפטריות והבצל?

חג שמח לך ולמשפחתך. אני נהנית מאד מאד מהאתר הנהדר ומהאפליקציה.
תודה רבה