צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

קשה לבחור את המנה הבשרית לחג יש מבחר גדול הלוואי והיו ממציאים פטנט שאפשר לטעום לפני שמחליטים.
תארו לכם לשלוח יד למסך לטעום ואז להחליט. אז כנראה שאני לא אקל עליכם והנה עוד תבשיל בשר רך רך עם רוטב כזה טעים עם פטריות כמה שאני אוהבת פטריות ברוטב, כמה שהחיים טעימים במטבח…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי עגל חלב ברשת מגיע קפוא / בשר לבישול ארוך
2 בצלים
2 שיני שום
15 פטריות שמפיניון
100 ג’ רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
כף סילאן / דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר גדול להרתיח מים להוסיף, כף א. מרק ואת העלי דפנה להכניס את הבשר לבשל שלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך תבדקו בעזרת סכין. את כל הסיר כמו שהוא להכניס למקרר ל 10 – 12 שעות.

2. לפרוסות הבשר לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ ולשמור בצד.

3. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות לשים בסיר חם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון קל. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון כשתי דקות ולערבב מידי פעם.

4. להוסיף את שאר המצרכים שתי כוסות מים (מהמים של הבשר מהבישול ההתחלתי) ולתבל לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לנער את הסיר שישקעו ברוטב.

5. לבשל 40 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות במידה וחסר נוזלים להוסיף מהמים של הבישול ההתחלתי.

הוגש עם תפוחי אדמה כמו במדורה, אורז בסמטי, כרובית ברוטב, סלט חצילים פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן לבשל את הגוש שלושה ימים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש.

51607 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעים

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : “הבשר יצא מעדן, טעים להפליא! ישר כוח!”

דנידין : “חזרתי לעדכן שיצא פשוט מושלם. הבשר ככ רך וטעים. פעם ראשונה שהכנתי בשר בקר ויצא טוב ממש! תודה!!!

רויטל : “ניקי יקרה,עוד אחד מהמתכונים המוצלחים שלך…הכנתי ביום שישי והגשתי לצד אורז לבן יצא מושלם..אין עלייך ועל מתכוניך תודה רבה לך על מתכונים שתמיד תמיד יוצאים מוצלחים ונאכלים בהנאה”

402
תגובות

  הרשם  
עדכן
סיון

היי ניקי מהממת.לא יוצא מתוק מדי? אפשר לוותר על הדבש?

דורית

ניקי שלום
האם אפשר לעשות עם צלי כתף מס 5?
האם צריך לסגור אותו לפני הבישול?
תודה
יום טוב
דורית

רחלי

היי ניקי,
אפשר להשתמש בפילה מדומה?

מיטל

היי ניקי יש לי חזה בקר , מספר שלוש, האם זה יעבוד ואם לא איזה מתכון את ממליצה במקום?

תודה!

דפנה

הי ניקי, איזה בשר אפשרי במקום עגל חלב…? המתכון נראה מעולה ומתאים בול לליל הסדר…

נחלה

מה הכמויות לחלק של הרוטב?לא כתוב.
תודה רבה

לימור

הי ניקי
אפשרי לעשות את זה עם גוש בשר טרי ולא קפוא?