צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

קשה לבחור את המנה הבשרית לחג יש מבחר גדול הלוואי והיו ממציאים פטנט שאפשר לטעום לפני שמחליטים.
תארו לכם לשלוח יד למסך לטעום ואז להחליט. אז כנראה שאני לא אקל עליכם והנה עוד תבשיל בשר רך רך עם רוטב כזה טעים עם פטריות כמה שאני אוהבת פטריות ברוטב, כמה שהחיים טעימים במטבח…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי עגל חלב ברשת מגיע קפוא / בשר לבישול ארוך
2 בצלים
2 שיני שום
15 פטריות שמפיניון
100 ג’ רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
כף סילאן / דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר גדול להרתיח מים להוסיף, כף א. מרק ואת העלי דפנה להכניס את הבשר לבשל שלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך תבדקו בעזרת סכין. את כל הסיר כמו שהוא להכניס למקרר ל 10 – 12 שעות.

2. לפרוסות הבשר לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ ולשמור בצד.

3. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות לשים בסיר חם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון קל. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון כשתי דקות ולערבב מידי פעם.

4. להוסיף את שאר המצרכים שתי כוסות מים (מהמים של הבשר מהבישול ההתחלתי) ולתבל לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לנער את הסיר שישקעו ברוטב.

5. לבשל 40 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות במידה וחסר נוזלים להוסיף מהמים של הבישול ההתחלתי.

הוגש עם תפוחי אדמה כמו במדורה, אורז בסמטי, כרובית ברוטב, סלט חצילים פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן לבשל את הגוש שלושה ימים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש.

51714 צפיות 56 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעים

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : “הבשר יצא מעדן, טעים להפליא! ישר כוח!”

דנידין : “חזרתי לעדכן שיצא פשוט מושלם. הבשר ככ רך וטעים. פעם ראשונה שהכנתי בשר בקר ויצא טוב ממש! תודה!!!

רויטל : “ניקי יקרה,עוד אחד מהמתכונים המוצלחים שלך…הכנתי ביום שישי והגשתי לצד אורז לבן יצא מושלם..אין עלייך ועל מתכוניך תודה רבה לך על מתכונים שתמיד תמיד יוצאים מוצלחים ונאכלים בהנאה”

402
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

שלום ניקי האם מתאים לרוסטביף

מאיה

עוד שאלה ששכחתי (אגב, חבל שאין דרך לערוך שאלה שנשלחה במקום לכתוב אחת נוספת…)
לגבי כף אבקת מרק, האם גם בבישול של הבשר ואחר כך עוד כף לרוטב?

מאיה

הי ניקי, חג שמח☺ שתי שאלות בבקשה:
1. בשביל פילה מדומה (6) זמן הבישול זהה או יותר זמן. אני לא רוצה שיתייבש.
2. כשאת כותבת להכניס את הסיר כמו שהוא, האם הבשר נשאר בתוך נוזלי הבישול או להוציא ולעטוף אותו בנייר כסף למשך הלילה? תודה מראש

עוזי

הי ניקי
שוב ושוב חוזר למתכונים שלך שמתאימים לי ויוצאים נהדר.
שאלה:
אין לי לילה לקרור הצלי, אני יכול לבשל ללא קירור או שיש לך הצעה אחרת לצלי ללא קרור של לילה.
תודה

אירית

היי ניקי. האם לא צריך הרתחה ראשונית של הגוש במים לפני הבישול במים עם התבלינים ? יש לי בשר קפוא מס 5. חג שמח

1 23 24 25