צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

קשה לבחור את המנה הבשרית לחג יש מבחר גדול הלוואי והיו ממציאים פטנט שאפשר לטעום לפני שמחליטים.
תארו לכם לשלוח יד למסך לטעום ואז להחליט. אז כנראה שאני לא אקל עליכם והנה עוד תבשיל בשר רך רך עם רוטב כזה טעים עם פטריות כמה שאני אוהבת פטריות ברוטב, כמה שהחיים טעימים במטבח…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי עגל חלב ברשת מגיע קפוא / בשר לבישול ארוך
2 בצלים
2 שיני שום
15 פטריות שמפיניון
100 ג’ רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
כף סילאן / דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר גדול להרתיח מים להוסיף, כף א. מרק ואת העלי דפנה להכניס את הבשר לבשל שלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך תבדקו בעזרת סכין. את כל הסיר כמו שהוא להכניס למקרר ל 10 – 12 שעות.

2. לפרוסות הבשר לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ ולשמור בצד.

3. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות לשים בסיר חם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון קל. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון כשתי דקות ולערבב מידי פעם.

4. להוסיף את שאר המצרכים שתי כוסות מים (מהמים של הבשר מהבישול ההתחלתי) ולתבל לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לנער את הסיר שישקעו ברוטב.

5. לבשל 40 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות במידה וחסר נוזלים להוסיף מהמים של הבישול ההתחלתי.

הוגש עם תפוחי אדמה כמו במדורה, אורז בסמטי, כרובית ברוטב, סלט חצילים פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן לבשל את הגוש שלושה ימים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש.

46053 צפיות 102 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעים

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : “הבשר יצא מעדן, טעים להפליא! ישר כוח!”

דנידין : “חזרתי לעדכן שיצא פשוט מושלם. הבשר ככ רך וטעים. פעם ראשונה שהכנתי בשר בקר ויצא טוב ממש! תודה!!!

רויטל : “ניקי יקרה,עוד אחד מהמתכונים המוצלחים שלך…הכנתי ביום שישי והגשתי לצד אורז לבן יצא מושלם..אין עלייך ועל מתכוניך תודה רבה לך על מתכונים שתמיד תמיד יוצאים מוצלחים ונאכלים בהנאה”

389
תגובות

  הרשם  
עדכן
פאני

אני תמיד מבשלת את הבשר ללא מים. שמה המון בצל בתחתית הסיר עם עלי דפנה ופלפל אנגלי ולאחר שניתן להחדיר סכין. נקראת פורסת וממשיכה כפי שציינת. האם ניסית פעם בשיטה כזו? האם זה מתאים לסוג הבשר שהמלצת?

אירית

היי ניקי האם צריך להכפיל כמויות של הרוטב אם אני שמה 2 נתחים והאם יש נתח כזה של 2 קילו. עוד שאלה פשוט אף פעם לא עשיתי בשר בקק ואני רוצה להכין לחג. האם הבשקר הוא רך או שיש לו ״ חוטים״ ככגה אמא שלי קוראת לבר שיש רצועות דקות וואם כן איזה בשר אפשר במקום בתודה אירית

מאיה

היי ניקי,
לכתף בקר מספר 5 גם 3 שעות בישול?

חוה

ניקי בוקר טוב
שאלה כללית שלא בהתאמה לאתר
אני כל פעם מתלבטת מחדש לגבי בשר הבקר המותאם להכנת כיסונים (קרפלאך)
אשמח אם תוכלי להאיר את עיני האם כדאי בשר מספר 5 או אחר

תודה
חוה

סיגל

היי ניקי שאלה של טירונית בענייני בשר:
הבשר כרגע בסיר. לאחר תום הבישול לשפוך את המים? לקרר עם המים? אני מתכננת לקרר כל הלילה ומחר לפרוס ולהכין את הרוטב.
ועוד שאלה: פטריות טריות צריך לשטוף? להוריד את הרגל?
תודה ושבת שלום

טל

שלום ותודה על כל המתכונים המגוונים והמפורטים.
שאלה-לא צריך “לסגור” את נתח הבשר בטיגון? ישר לבשל בנוזל?

חלי

היי בוקר אור לך מה נשמע? מזמן לא רשמתי כאן
לא הייתי בבית איזה חודש, כל הזמן רק התעדכנתי באתר מהנייד שלי.
אפשרי להחליף את הסילאן בדבש?
תודה