צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

צלי בקר שלם מתכון קל וטעים

קשה לבחור את המנה הבשרית לחג יש מבחר גדול הלוואי והיו ממציאים פטנט שאפשר לטעום לפני שמחליטים.
תארו לכם לשלוח יד למסך לטעום ואז להחליט. אז כנראה שאני לא אקל עליכם והנה עוד תבשיל בשר רך רך עם רוטב כזה טעים עם פטריות כמה שאני אוהבת פטריות ברוטב, כמה שהחיים טעימים במטבח…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי עגל חלב ברשת מגיע קפוא / בשר לבישול ארוך
2 בצלים
2 שיני שום
15 פטריות שמפיניון
100 ג’ רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
כף סילאן / דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר גדול להרתיח מים להוסיף, כף א. מרק ואת העלי דפנה להכניס את הבשר לבשל שלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך תבדקו בעזרת סכין. את כל הסיר כמו שהוא להכניס למקרר ל 10 – 12 שעות.

2. לפרוסות הבשר לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ ולשמור בצד.

3. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות לשים בסיר חם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון קל. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון כשתי דקות ולערבב מידי פעם.

4. להוסיף את שאר המצרכים שתי כוסות מים (מהמים של הבשר מהבישול ההתחלתי) ולתבל לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לנער את הסיר שישקעו ברוטב.

5. לבשל 40 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות במידה וחסר נוזלים להוסיף מהמים של הבישול ההתחלתי.

הוגש עם תפוחי אדמה כמו במדורה, אורז בסמטי, כרובית ברוטב, סלט חצילים פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן לבשל את הגוש שלושה ימים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש.

46399 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעיםצלי בקר שלם מתכון קל וטעים

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : “הבשר יצא מעדן, טעים להפליא! ישר כוח!”

דנידין : “חזרתי לעדכן שיצא פשוט מושלם. הבשר ככ רך וטעים. פעם ראשונה שהכנתי בשר בקר ויצא טוב ממש! תודה!!!

רויטל : “ניקי יקרה,עוד אחד מהמתכונים המוצלחים שלך…הכנתי ביום שישי והגשתי לצד אורז לבן יצא מושלם..אין עלייך ועל מתכוניך תודה רבה לך על מתכונים שתמיד תמיד יוצאים מוצלחים ונאכלים בהנאה”

389
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית

ניקי שלום,
בשר מס’ 2 ברשת מתאים?
אני טירונית בלבשל בשר בקר וזה מה שמצאתי במקפיא.
כיף שיש מישהי אלופה לשאול…

גלית מנחם

ניקי ערב טוב,
שמחתי לקבל המלצה על האתר הייתי רוצה מתכון לציפוי טעים לשניצל אצלי הבנים אוהבים ולא מוכנים לוותר על שניצלים .

ערב טוב
גלית

לימור

היי ניקי הבשר כבר 3 שעות ועדיין קשה … 🙁 מהעושים? תכף החג…

נועה

הי ניקי, שנה טובה…

אישי היקר.. הגדיל לעשות וקנה לי נתח חתוך כבר לפרוסות. האם עדיין אני צריכה לבשל 3 שעות? אולי ישר להגיע לשלב הרוטב?

תודה….

חיה

היי ניקי. תודה על המתכונים המעולים! במתכון זה ניתן להשתמש בפילה מדומה מס 6?

נעה

היי ניקי
בישלתי היום את הבשר. יש לי 2 שאלות
1. כמה זמן צריך לקרר אותו? שעתיים מספיק? או עדיף לשים במקרר ולהמשיך מחר?
2.אני רוצה שהוא יהיה לארוחת חג של חמישי בערב- במידה ואני מסיימת את הבישול היום(שני) או מחר בבוקר(שלישי)- האם לשמור במקרר עד אז או להקפיא?

תודה רבה!

רבקה

היי ניקי,

תודה על שפע המתכונים ולשאלתי את אומרת להרתיח את נתח הבשר בסיר עם מים כשלו שעות. האם אפשר לנצל את סיר המים כסיר מרק. כלומר, האם אני יכולה להוסיף לסיר המים והבשר ירקות ירק וכל מה שיהפוך את המים למרק? כך שארוויח סיר מרק וצלי בקר בהמשך. אודה על תשובה. שנה טובה ומתוקה!