עוף במלח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף במלח

עוף במלח

עוף במלח עסיסי,  העוף הכי קל שיש, כלום עבודה ותוצאה נהדרת. עסיסי, רך, פיצוץ נהדר של טעמים. עוף בכלום עבודה והתוצאה משובחת ביותר, טעים טעים..

מרכיבים:

עוף שלם
קילו מלח גס
שיני שום, כמה שיותר
רוזמרין
שמן זית
2 כפות סילאן
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

עוד מרינדה:
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
לערבב.

הכנות:

1. לערבב את התבלינים סילאן למרוח את העוף היטב להכניס לתוך העוף את הרוזמרין, שיני השום.

2. להניח את העוף בתבנית על נייר אפיה, לפזר מסביב את המלח בלי שיגע בעוף.

3. חום בינוני 180 מעלות כשעה.

31446 צפיות 47 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

סיגל טל : יצא מעולה! ניקי ישר כח! את יום יום איתי במטבח.

גיאצ’וק: “תודה על מתכון מעולה!
החברה הכינה עוף כזה וטרפנו את כולו בארוחה אחת. כולל ליקוקי אצבעות ומציצת עצמות :-).”

136
תגובות

  הרשם  
עדכן
ירושלמית

הי ניקי. האם תוכלי להסביר מה זאת אומרת שהמלח לא יגע בעוף???הרי מפזרים קילו מלח מסביב לא? צריך לחצוץ עם נייר או משהו?

אפרת

ראשית אני לא מתחילה לבשל לפני עיון באתר …ולשאלה, האם אפשר להכין רק את הכרעיים ?

רוני דיין

שלום

מה עושים עם המרינדה ? האם זה לזמן הבישול או כתוספת נחמדה אחרי שהעוף יצא מהתנור ….

מה הכמויות של אבקת מרק / פלפל שחור ומלח (צריך עוד מלח מעבר לזה שמערבבים ?)

ציפורית

הי ! רציתי לשאול האם מתאים לפה תפוחי אדמה
ממש בא לי עוף עם תפו”א?
תודה על המתכונים הנהדרים:)

ריטה

שלום ניקי, אני מכורה כבדה לאתר שלך, ממליצה עליו בחום לכל חברותיי..
שאלה קטנה: איך להכניס את העוף לתנור שהחזה לא יצא יבש?עם החזה למטה או למעלה?
תודה רבה רבה, את נהדרת!!

אנונימי

היי ניקי , האם המתכון מתאים גם לעשיה עם עופונים קטנים במקום עוף שלם ??

אנונימי

אפשר אחרי שעה לכסות בנייר כסף ולהשאיר על חום של 100 מעלות עד ארוחת הערב (כ-5 שעות)? אנחנו אוהבים את זה שהבשר רך כחמאה… וכמובן שתודה רבה לך ושבת שלום!

1 2 3 9