צלי עוף עם תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי עוף עם תפוחי אדמה

צלי עוף עם תפוחי אדמה

בשבילי עוף זה מאכל של ילדות, אמא שלי בכל סוף שבוע הייתה מכינה עוף עם ירקות טעם של אמא אוכל בייתי מכל הלב.
“איזה יופי שבאת בדיוק הכנתי סיר גדול” צלחת מלאה כל טוב עוף עם ירקות וכמובן האורז שיספוג את כל הרוטב.
החיבוק בסיום הארוחה שאומר אמא שיחקת אותה איזה כיף לחזור הבייתה.
אין על החיבוק הזה 🙂

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות

תבלינים לעוף:
3 כפות שמן זית
כף שטוחה פפריקה
כפית שטוחה א. מרק
1/4 כפית כמון

הרוטב:
2 בצלים
3 פלפלים
4 תפוחי אדמה
400 ג` עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1.  לתבל את העוף עם התבלינים, לטגן את הכנפיים עד שהן מזהיבות ולהוציא החוצה.

2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן ולטגן את הפלפלים כשתי דקות, להוסיף את הבצל ולטגן שתי דקות מידי פעם לערבב.

3. להוסיף את העגבניות המרוסקות רסק, תבלינים ומים לבשל כמה דקות על אש בינונית.

4. להכניס את העוף לרוטב לנער קצת את הסיר לבשל כ 20 דקות לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לרוטב לנער שכל התפוחי אדמה ישקעו ברוטב במידה וצריך להוסיף קצת מים.

5. לבשל כשעה לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על הטיגון ולהוסיף את העוף ישר לרוטב, את התבלינים להוסיף לרוטב.

18715 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי עוף עם תפוחי אדמהצלי עוף עם תפוחי אדמה

79
תגובות

  הרשם  
עדכן
יוני ארליך

היי ניקי
אם אני רוצה 6 כרעיים להכפיל כמויות של הכל?
תודה
יוני

משה

ניקי שלום.
למה הכוונה לסבן את העוף?
העוף אמור לעבור טיגון כלשהו?…לא ברור..
האם תוכלי בבקשה לכתוב כמויות של הא. מרק, כורכום.
תודה

נטלי

היי ניקי הכוונה ל400 גרם מרוטב עגבניות מרוכז של tomato??? זה מה שיש לי בבית… אשמח לתשובה מהירה

שולה

ערב טוב מקסימה
התחלתי בבישול ואין לי רסק עגבניות ולאtomto רק קטשופ
ניק תצילי אותי שוב
תודה על תשובתך המהירה

עדי

היי ניקי
תודה על האתר הנחמד,
אני בקושי מבשלת… אהבתי לבשל כשהייתי נשואה טרייה,
עכשיו מבחינתי כשיש לי קטנה וגוזלה זה עול , ואת מאוד מקלה עלי עם המתכונים
הפשוטים והקלים יחסית.
אני משתדלת לא לקרצץ בתגובות , ולהגיב אחרי שקראתי הכל,
אבל לא ראיתי אם אני צריכה לבשל את המתכון על אש בינונית או קטנה?
שעה וחצי זה נשמע מהיר מידי לאש קטנה,
אבל לא בא לי עוף מכובס..
זה על האש כרגע, מקווה שיהיה בסדר.
יישר כח.
אני משתדלת

עפרה

הי ניקי,
יש לי חלקי עוף מבושלים ממרק. האם אפשר להשתמש בהם? אם כן, כמה זמן לבשל?
תודה

חיה

ב”ה

ניקי המהממת!!
דבר ראשון הירקות מוקפצים ברוטב צ’ילי יצא מעולה!
דבר שני הכנתי עכשיו את העוף הזה, הוא באמצע הבישול והריחות פשוט משגעים…
אני כל רבע שעה הולכת להריח 🙂
מחכה לשבת לטעום אותו כבר!