יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

חזה עוף ממולא מעדן

11 יוני 2012
(Visited 35,831 times, 2 visits today)

חזה עוף ממולא מעדן

מעדן אין מילה אחרת לתאר את המאכל הזה. מנה יפה וחגיגית שעושה המון רושם, מקסים על צלחת הגשה והטעם חבל על הזמן. גם הילדים שלי מתלהבים ממנה, זה נחטף אצלנו כמו צ`יפס. היא מצריכה קצת עבודה אבל שווה . דרך אגב זה יופי של פינגר פוד לאירוח.
בדרך כלל אחרי כמה דקות לא נשאר כלום ואני לא יודעת אם להיות מרוצה שהכל נחטף או לכעוס על עצמי שלא הכנתי יותר…

מרכיבים:

7 חזה עוף דפוקים דק (חשוב)
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סירופ מייפל
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
200 – 300 ג` חזה אווז חתוך לקוביות
20 עגבניות שרי חצויות
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
חופן צנוברים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. להשרות את חזה העוף בקטשופ, מייפל וסויה כשעה פלוס.

2. לרפד תבנית בנייר אפיה, לסדר את העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה. להכניס לתנור שחומם ל200 מעלות 15 דקות.

3. לטגן בצל ולהזהיב, להוסיף שום, חזה אווז לטגן כמה דקות ולתבל, להוסיף את העגבניות, לקלות צנוברים ולהוסיף.

4. להניח שורה מהמילוי על חזה העוף לגלגל לרולדה, לנעוץ קיסמים שלא יפתח.

5. להכין שתי קערות באחת ביצים ובשניה פירורי לחם, לטבול את הרולדות בביצים ואח"כ בפירורי הלחם, לצפות היטב. לטגן בשמן עמוק למחצה, אש בינונית.

6. עוד אפשרות : לטגן בשמן לא עמוק מכל הכיוונים לסדר בתבנית לכסות ולאפות כ 30 דקות בחום בינוני.

הערות: אחד המאכלים הכי טעימים שיש. לא לשכוח להוציא את הקיסמים

הרשם
עדכן
162 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יש דרך רק לאפות? השניצלים שלי ממש קטנים ונראה לי שאת אתחיל להטביל אותם ולטגן- זה יתפרק

שלום ותודה על כל העזרה.
אם אני משתמשת בפסטרמה, צריך לקצוץ ולבשל עם הבצל כמו את האווז?
וגם – איפה קונים חזה אווז? זה עם הנקניקים במשקל?
תודה!

הי ניקי, האם אפשר להשתמש בחזה אוז קפוא?

היי ניקי..כדי שלא יפתח מתי להוציא את הקיבוצים באיזה שלב? האם אפשר לוותר על הצנוברים? אפשר להכין עם חתיכות שניצל שקניתי? ( הכוונה חזה עוף שמיועד להיות לשניצל)

היי ניקי רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הסירופ מייפל ?

להשאיר את המתכון כמו שהוא ולהחליף אוז בפסטרמה?

סליחה עכשיו ראיתי שיש עוד תגובות וקראתי אותם
את בעצמך נתת אופציה לפונה להשתמש בפסטרמה השאלה אם כל המתכון נשאר אותו דבר ורק מחליפים אוז בפסטרמה?
אני חשבתי סתם לשים פסטרמה על החזה ולגלגל