יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

חזה עוף ממולא מעדן

11 יוני 2012
(Visited 32,933 times, 2 visits today)

חזה עוף ממולא מעדן

מעדן אין מילה אחרת לתאר את המאכל הזה. מנה יפה וחגיגית שעושה המון רושם, מקסים על צלחת הגשה והטעם חבל על הזמן. גם הילדים שלי מתלהבים ממנה, זה נחטף אצלנו כמו צ`יפס. היא מצריכה קצת עבודה אבל שווה . דרך אגב זה יופי של פינגר פוד לאירוח.
בדרך כלל אחרי כמה דקות לא נשאר כלום ואני לא יודעת אם להיות מרוצה שהכל נחטף או לכעוס על עצמי שלא הכנתי יותר…

מרכיבים:

7 חזה עוף דפוקים דק (חשוב)
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סירופ מייפל
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
200 – 300 ג` חזה אווז חתוך לקוביות
20 עגבניות שרי חצויות
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
חופן צנוברים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להשרות את חזה העוף בקטשופ, מייפל וסויה כשעה פלוס.

2. לרפד תבנית בנייר אפיה, לסדר את העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה. להכניס לתנור שחומם ל200 מעלות 15 דקות.

3. לטגן בצל ולהזהיב, להוסיף שום, חזה אווז לטגן כמה דקות ולתבל, להוסיף את העגבניות, לקלות צנוברים ולהוסיף.

4. להניח שורה מהמילוי על חזה העוף לגלגל לרולדה, לנעוץ קיסמים שלא יפתח.

5. להכין שתי קערות באחת ביצים ובשניה פירורי לחם, לטבול את הרולדות בביצים ואח”כ בפירורי הלחם, לצפות היטב. לטגן בשמן עמוק למחצה, אש בינונית.

6. עוד אפשרות : לטגן בשמן לא עמוק מכל הכיוונים לסדר בתבנית לכסות ולאפות כ 30 דקות בחום בינוני.

הערות: אחד המאכלים הכי טעימים שיש. לא לשכוח להוציא את הקיסמים

הרשם
עדכן
158 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ותודה על כל העזרה.
אם אני משתמשת בפסטרמה, צריך לקצוץ ולבשל עם הבצל כמו את האווז?
וגם – איפה קונים חזה אווז? זה עם הנקניקים במשקל?
תודה!

הי ניקי, האם אפשר להשתמש בחזה אוז קפוא?

היי ניקי..כדי שלא יפתח מתי להוציא את הקיבוצים באיזה שלב? האם אפשר לוותר על הצנוברים? אפשר להכין עם חתיכות שניצל שקניתי? ( הכוונה חזה עוף שמיועד להיות לשניצל)

היי ניקי רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הסירופ מייפל ?

להשאיר את המתכון כמו שהוא ולהחליף אוז בפסטרמה?

סליחה עכשיו ראיתי שיש עוד תגובות וקראתי אותם
את בעצמך נתת אופציה לפונה להשתמש בפסטרמה השאלה אם כל המתכון נשאר אותו דבר ורק מחליפים אוז בפסטרמה?
אני חשבתי סתם לשים פסטרמה על החזה ולגלגל

למה צריך גם לטגן וגם לאפות?
אם אני ממלא חזה עוף בפסטרמה ומגלגלת אני צריכה גם לטגן ואז גם לאפות?