יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי בשר

תבשיל בשר ושעועית

12 יוני 2013
(Visited 54,636 times, 14 visits today)
תבשיל בשר ושעועית

תבשיל בשר ושעועית

הסוד בתבשיל הזה זאת סבלנות, כל הדברים מתבשלים על האש הרבה זמן השעועית מקבלת את הטעם של הבשר לאט לאט אין מה למהר זה בדיוק התבשיל לארוחת השבת תוסיפו חלה טובה ותלקקו את האצבעות..

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן
כוס שעועית לבנה שעברה לילה בהשרייה
4 בצלצלים קטנים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצלים כשתי דקות להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.

2. להוסיף רסק ותבלינים לכסות את התבשיל במים להוסיף את השעועית להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.

3. כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את התפוחי אדמה בצלצלים והגזר ונוזלים לפי מידת הצורך.

SN858114-1

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : "התבשיל הזה פשוט נדיר!!! הכל יצא רך רך רך שבא לך לטרוף הכללללל והבעל והילדים אכן טרפו!! תודה ניקי"

הרשם
עדכן
273 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אני רוצה להגיש את התבשיל ביום שישי.
האם ניתן להכין יום קודם?
תודה מראש

הי ניקי
הכנסתי את הבצלצלים לטיגון בהתחלה עם הבצל הקצוץ ורק כשהתקדמתי עם המתכון ראיתי שכתבת להוסיף שעה לפני הסוף. זה קריטי?
את כותבת בתחילת הדרך " לטגן את הבצלים" במקום לטגן את הבצל ככה שזה מטעה כי זה ברבים ואז חושבים שמדובר גם על הבצלצלים היות ומדובר על בצל גדול אחד בלבד
למרות שצריך לקרוא מהתתחלה ועד הסוף לפני שמתחילים

היי ניקי,
יש לי אסאדו. המתכון יעבוד איתו? או שיש לך מתכון אחר עם אסאדו?
תודה, הילה

היי אהובה, מה שלומך?
ניקי, הייתי רוצה להחליף את תפוחי האדמה, בתפ"א בייבי, רציתי לשאול, מה דעתך על זה? וכמה תפ"א בייבי צריך?

היי ניקי, מה שלומך אהובה?
הייתי רוצה להכין את המתכון הזה עם מיני תפ"א,
מה דעתך בעיניין? וכמה תפ"א צריך?

והאם כדאי להוסיף גם חומוס?

הי ניקי, אפשר שעועית אדומה?
ומה המתכון המומלץ שלך באתר עם כתף מספר חמש ?